Home Novosti BiH “AKO IMA I TRUN MORALA”; IZ SDA SREBRENICE P(R)OZIVAJU ČLANA SDP-a: Glasao...

“AKO IMA I TRUN MORALA”; IZ SDA SREBRENICE P(R)OZIVAJU ČLANA SDP-a: Glasao je za usvajanje dnevnog reda o…

(…) izmjeni naziva ulica u ovom gradu.

Kolegij Skupštine općine Srebrenica u dnevni red Skupštine, koja će biti održana 29. februara, uvrstio je na dnevni red Odluku o izmjeni naziva ulica u Srebrenici.

“Nažalost takvoj odluci se priključio i Salko Tursunović (SDP) predsjednik Skupštine općine Srebrenica glasanjem za usvajanje takvog dnevnog reda. Od samog početka smo upozoravali na pogubnu politiku koju na štetu Bošnjaka vodi srpska politika kojoj se pridružio i Salko Tursunović. Prije nekoliko mjeseci Salko je zajedno sa srpskim političkim partijama zloupotrijebio predstavnike NIP-a i formirao Komisiju za izmjenu naziva ulica”, saopćeno je iz Općinskog odbora SDA Srebrenica.

Istaknuto je da ‘ovakvom izdajničkom politikom Salke Tursunovića i ekipe ljudi oko njega, Srebrenica nakon 25 godina ponovno dobija ulice po ratnim zločincima, neustavnim danom entiteta RS-a, te osobama u čijoj organizaciji i pod čijim rukovodstvom su činjeni ratni zločini uključujući i zločin genocida’.

“Još jednom pozivamo Salku Tursunovića da, ako ima i trun morala podnese ostavku i prestane biti srpski sluga vodeći nakaradnu politiku po Bošnjake povratnike u Srebrenicu.

Visokog predstavnika pozivamo da se aktivno uključi u dešavanju u i oko Srebrenice, te da u skladu sa svojim ovlaštenjima donese odluke i bar malo povrati dostojanstva žrtvama genocida.

Od vrha SDP-a tražimo da se zvanično izjasne da li je Salko Turunović član njihove stranke i da li se slažu sa načinom vođenja politike, njihovog kadra kako se on i predstavlja, u Srebrenici”, navedeno je u saopćenju.