Home Novosti BiH ALARMANTAN POZIV IZ SARAJEVA: Prvi put nakon agresije na Bosnu i Hercegovinu...

ALARMANTAN POZIV IZ SARAJEVA: Prvi put nakon agresije na Bosnu i Hercegovinu „Zelene beretke“ kreću sa prijemom novih članova…

– Nedugo nakon objave uslijedili su komentari.

“Poštovani članove grupe obzirom da svaki dan gledamo potpuno iste scene kao one iz 1991. i 1992. godine, uskoro ćemo proširiti svoje članstvo i krenuti u prijem novih članova.

Bit će te obaviješteni šta kako i gdje se učlaniti.

Ovo je prvi put poslije agresije na Bosnu i Hercegovinu da „beretke“ kreću sa prijemom novih članova”, stoji u objavi “Zelenih beretki Bosnae”.

Nedugo nakon objave uslijedili su komentari.

„Ne uskoro, već to treba pod hitno..ljudi, šta čekamo više, četnici orgijaju, pucaju po džamijama i opet će oni nas vaditi iz masovnih grobnica..jer u našem narodu je sve na priček, ono kad baš oni ispale par hiljada granata valjda ćemo se tad skupiti pa ooet pod brdo a ne na brdo“, stoji u nednom od komentara.

Bosnae je prvo ime borbenih jedinica koje su organizirale odbranu BIH pod udruženjem građana koje je imalo naziv „Udruženje za očuvanje historije i objekata kulturne baštine Bosnae“.

Zelene Beretke se dodaje u naziv polovinom 1991. godine jer znak raspoznavanja članova je bila zelena beretka i tako nastaje ime za sve borbene grupe „Zelene beretke Bosnae“.

(SB)