Home Novosti BiH Burna noć: Trojica iz RS pjevala četničke pjesme u Sarajevu, uhapšeni su

Burna noć: Trojica iz RS pjevala četničke pjesme u Sarajevu, uhapšeni su

U jutarnjim satima došlo je do sukoba u jednom ugostiteljskom objektu u Sarajevu. Trojica muškaraca iz RS-a izazivala su okupljene u restoranu, pjevali su četničke pjesme, uslijed čega je došlo do tenzija i sukoba.

Ovu informaciju za portal Radiosarajevo.ba potvrdili su iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (MUP KS).

“Do izazivanja narodnosne, rasne i vjerske mržnje, razdora ili netrpeljivosti došlo je u restoranu Igman. U 2.30 sati uhapšene su tri osobe”, kazali su iz MUP-a KS za portal Radiosarajevo.ba.

Kako nam je potvrđeno, policijski službenici Pete PU uhapsili su: M.S., rođen 1996. godine, nastanjen u Han Pijesku, N.T., rođen 2001. godine, nastanjen u Istočnom Novom Sarajevu i D.P., rođen 1990. godine, nastanjen u Sokocu, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo iz člana 163. KZ F BiH (Izazivanje narodnosne, rasne i vjerske mržnje, razdora ili netrpeljivosti), na štetu E.S. iz Sarajeva.

“O slučaju je upoznat dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a isti su predati u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju navedenog krivičnog djela”, dodali su iz MUP-a KS.