Home Novosti ALEKSANDAR VUČIĆ BIJESAN: “Po kom zakonu tražite od mene da hapsim Srbe?...

ALEKSANDAR VUČIĆ BIJESAN: “Po kom zakonu tražite od mene da hapsim Srbe? NEĆU IZRUČITI DUŠKA KORNJAČU, ne možete mi ništa”

Za Kornjaču Vučić je rekao da je državljanin srbije i ugledan ljekar

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić osvrnuo se na jednu od tema o kojima se trenutno najviše govori u BiH i Srbiji, a to je otkrivanje optuženog za ratne zločine u Čajniču Duška Kornjače, koji normalno živi u Novom sadu. Podsjećamo, ovu temu su zajedno pokrenuli Oslobođenje, O kanal i portal Istraga.ba

Vučić je rekao da je Duško Kornjača državljanin Srbije čije izručenje traži BiH i prozapadna opozicija i da se radi o uglednom ljekaru.

– Po kom zakonu tražite od mene da hapsim Srbe? Vama u DOS-u je posao bio da šaljete srpsko meso u kesama. Ja neću, a nemam ni pravo ni po jednom zakonu Republike Srbije – rekao je Vučić.

– Ali ovi poslušni pričaju takve priče kako bi se dodvorili velikim silama, pa kažu, “Vučić štiti ratne zločince”. Ne štitim, već poštujem neke principe. Ja više neću da slušam teorije kako Srbija ima najviše ratnih zločinaca. Ja je neću, neću takvu teoriju i ne možete mi ništa. Ne možete me naterati da vam verujem i slušam. Kada pobedite na izborima, tada ću vas poslušati. Kažite ljudima javno kakva je vaša politika, a ne po ambasadama jedno, a ljudima drugo – dodao je Vučić, javljaju Novosti.rs.