Home Novosti BiH Američke zvijezde promovišu bosanski jezik: “Dodik na aparatima”!

Američke zvijezde promovišu bosanski jezik: “Dodik na aparatima”!

Novogodišnji skeč američkog komičara Petea Davidsona i pjevačice Miley Cyrus u kojem se, između ostalog, govori o bosanskom jeziku izazvao je oduševljenje na društvenim mrežama.

Davidson u specijalu na NBC-u kao jedan od ciljeva u 2022. navodi da nauči jedan “težak” jezik, a koji je bolji od bosanskog. Na pitanje: “Ko uopšte zna (govoriti) bosanski”, odgovara mu Miley Cyrus: “Ja znam bosanski”.

Ovaj video razveselio je mnoge Bosance i Hercegovce.

U komentarima su ljudi oduševljeni izgovorom Miley Cyrus, a dobila je mnogo pohvala.

“Kao Bosanac, mogu reći da je rasturila. Ona je to savršeno rekla”, napisao je jedan.

Jedan korisnik je napisao da ga je kao Bosanac malo uvrijedio komentar Petea Davidsona, ali ga je Miley potpuno spasila.

Neki su primijetili da je popularizaciju bosanskog jezika, zapravo Bosne i Hercegovine, krenula od Fazlijine pjesme “Helikopter”.

“Mala je pokazala da postoji bosanski jezik”, napisao je jedan korisnik Twittera. A neki su u komentarima već počeli da postavljaju linkove za online učenje bosanskog jezika.

Bilo je i onih koji su poručili kako član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad “Dodik je na aparatim” ne zaboravljajući izjavu kada je kazao da ne postoji bosanski jezik, ali da se na “srpskom kaže bošnjački”.

U međuvremenu, na Twitteru je pokrenut trend pod haštagom #znambosanski.

(N1)