Home Novosti BiH VOJIN MIJATOVIĆ ČESTITAO NOVU GODINU BH. POLITIČARIMA UZ POSEBNE ŽELJE: “Miloradu Dodiku...

VOJIN MIJATOVIĆ ČESTITAO NOVU GODINU BH. POLITIČARIMA UZ POSEBNE ŽELJE: “Miloradu Dodiku želim puno zdravlja i da u 2022. godini piše memoare, Čoviću, Izetbegoviću…”

I predsjedniku svoje stranke je čestitao Novu godinu.

Vojin Mijatović, potpredsjednik SDP-a BiH oglasio se na društvenim mrežama te, na sebi svojstven način, čestitao Novu godinu bh. političarima uz posebne želje.

“Miloradu Dodiku želim puno zdravlja i da u 2022. godini piše memoare, svoje vrijeme provodi sa unucima i priča im kako je deda zamalo napravio državu i polako sprema odbranu za silna suđenja”, napisao je Mijatović kao poruku članu Predsjedništva BiH.

Draganu Čoviću, lideru HDZ-a i predsjedavajućem Predstavničkog doma PS BiH zaželio je puno zdravlja i sreće i da u 2022. godini napravi laboratoriju koja “vrši analizu koliko je ko Hrvat ili nije i da onda radi da isto patentira kako bi mogao licencu prodati u Hrvatsku, Mađarsku, Sjevernu Koreju, i polako sprema odbranu za silna suđenja”.

“Bakiru Izetbegoviću želim puno zdravlja i sreće i da u 2022. godini skupi više hrabrosti i ne odaziva se više na prvi poziv Erdogana i Vučića, te da shvati da građanska država nije unitarna, niti plemenski savez, i da se polako sprema za silna suđenja”, naveo je.

Mirku Šaroviću, predsjedniku SDS-a, poželio je puno zdravlja i sreće i da, kako je naveo, u 2022. godini konačno shvati da nije 1992.

“Te promijeni bar logo stranke i shvati da ljudi glasaju za Dodika zato što je SDS loš i star, prepustite stranku mlađim ljudima ima ih!”, piše Mijatović.

Sljedeći na listi želja i pozdrava je predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić.

“Željku Komšiću želim puno zdravlja i sreće i da u 2022. godini osvoji još jedan mandat, al da konačno malo ustane iz Sarajeva i shvati da BiH nije od Marijin dvora do Baščaršije”.

I predsjedniku svoje stranke je čestitao Novu godinu uz poruku:

“Nerminu Nikšiću želim puno zdravlja i sreće i da u 2022. godini pobijedi i postane član Predsjedništva BiH, te dozvoli da SDP BiH uz najmlađe novo rukovodstvo postane najjača partija u BiH i povede konačno ovu državu gdje joj je mjesto u EU!”.

Posebno se osvrnuo na jednu kategoriju društva.

“‘nezavisnim analitičarima’, ‘samozvanim intelektualcima’ želim puno zdravlja i sreće u novoj 2022. godini, i molim ih da počnu da pogađaju nešto i da se skinu sa projekata i budžeta imate valjda vi struku neku, hajde što plaćamo i slušamo ove što nam kradu izbore ne moramo barem vas. Ili mijenjajte n

(SB)