Home Novosti BiH Bajrović: Čović će na kraju završiti u bjekstvu u Hrvatskoj, a BiH...

Bajrović: Čović će na kraju završiti u bjekstvu u Hrvatskoj, a BiH je pod agresijom

Želi da smijeni Plenkovića, jer nije dovoljno radikalan. Nama su Hrvatska i hrvatski narod jako bitni. To je narod koji ima antifašističku tradiciju, ali je ona marginalizovana izjavama Milanovića, gdje vraća genocid kao legitiman način izgradnje države

Izbori u oktobru održat će se po ranijim pravilima, što se namanje dopalo Čovićevom HDZ-u, ali i najvišim dužnosnicima Republike Hrvatske koji se sve otvorenije miješaju u situaciju u našoj zemlji.

Posebno Milanović, koji ohrabruje antidejtonska nastojanja o osnivanju trećeg entiteta. U javnost su procurili i detalji Izvještaja koji će visoki predstavnik 11. maja podnijeti Vijeću sigurnosti UN-a. Aleksandar Vučić konačno se oglasio o izjavama Vladimira Putina kojima priznaje Kosovo kako bi opravdao svoje teritorijalne pretenzije u Ukrajini.

Reuf Bajrović, potpredsjednik Američko-evropske alijanse govorio je o svim aktuelnim temama.

Na početku se dotakao odnosa predsjednika Hrvatske Zorana Milanovića i njegovih izjava, kazavši kako je rezultat njegovog ponašanja to što ne može prežaliti neuspjehe hrvatske vojske 90-ih godina u Bosni i Hercegovini.

– Trenutno se nalazimo pod agresijom, koja nije vojna, nego se odvija putem institucija. Prestala je samo za vrijeme Stipe Mesića, ali je dolaskom Josipovića, namjera Hrvatske prema Bosni i Hercegovini vraćena na dnevni red. Milanović je kulminacija onoga što je sa sobom donio Ivo Josipović. Nažalost, vratili smo se ‘tuđmanizmu’, a Milanović je čovjek koji je nekada bio predmet šprdnje, jer se ne radi o ozbiljnoj osobi, iako obavlja bitnu funkciju u Hrvatskoj. On koristi poziciju da destabilizuje Bosnu i Hercegovinu skupa sa Čovićem i Dodikom. Mi u BiH ne koristimo riječi kakve koristi Milanović, izuzevši Dodika koji nije relevantan za usporedbu sa ostalima. Treba da počnemo govoriti istinu. Milanović izgleda kao neko kome treba sapun, ali i stručna pomoć. Hrvatska je danas puno slabija, a ovo što on govori pomaže BiH, jer dokazuje njegovu tuđmanizaciju. Izuzimajući Crnu Goru, sa obje strane granice imamo neprijatelje naše zemlje – tvrdi Bajrović.

Mišljenja je kako predsjednik Hrvatske nije zainteresovan za odnose sa EU, nego je nakačen na Putina.

– Dokazi toga su jasne veze ruskih obavještajaca i kabineta Zorana Milanovića. Tu se radi o osobi koja je dio Putinove orbite zajedno sa Čovićem, Dodikom, Janšom, Orbanom i Gruevskim. On je odlučio zaigrati za Moskvu, a moguće je da je i na neki način ucijenjen od strane Rusa. Želi da smijeni Plenkovića, jer nije dovoljno radikalan. Nama su Hrvatska i hrvatski narod jako bitni. To je narod koji ima antifašističku tradiciju, ali je ona marginalizovana izjavama Milanovića, gdje vraća genocid kao legitiman način izgradnje države. Djeluje sa nove platforme, jer izjave koje daje su neofašističke. On je desniji od Orbana, a takmiči se sa Dodikom za najdesnijeg poltiičara na Balkanu. Vratili smo se u veliksrpski i velikohrvatski momenat, ali smo puno jači nego 90-ih godina – naveo je Bajrović.

Probosanske snage su uspjele da preuzmu kontrolu ključih institucija u zadnjih nekoliko godina. Prvenstveno Predsjeništvo gdje imamo Komšića i Džaferovića, zatim Oružane snage na čelu sa ministrom Sifetom Podžićem i generalom Mašovićem. Zahvaljujući njima, naša vojska će dobiti veliku podršku. Također, sada imamo mogućnost da se prvi put sami branimo. Tu je važno spomenuti i ministarstvo sigurnosti, CIK, VSTV koji nije više pod kontrolom Dodika i Čovića. Svi mehanizmi zaštite državnog integriteta su prvi put u rukama probosanskih snaga. Sve što pokušavaju da urade Čović i Milanović će završiti onako kako je završilo Jelavićevo djelovanje. Dragan Čović će na kraju završiti u bjekstvu u Hrvatskoj, a Plenković je trenutno svjestan svega i sprema Kordića kao zamjenu. Tiraniju HDZ-a treba konačno da maknemo s dnevnog reda, pogotovo sada kada imamo konflikte između Čovića, Milanovića i Plenkovića – rekao je Bajrović za ‘7 Plus’.

Dodao je kako će hrvatske stranke pokušati oživjeti zločinačku tvorevinu HZHB, ali van njenih institucija.

Pokušat će da to naprave na terenu uz neku vrstu podrške iz Hrvatske. Naša država to može sasjeći u korijenu. Ono čega se treba bojati, jeste to da Čović zadrži šest ruku u Domu naroda nakon izbora. S toga pozivam sve probosanske stranke da se dogovore koji će Hrvati biti na kantonalnim listama. Tu bi trebalo da probosanske stranke imaju po jednog Hrvata i da se riješimo Čovića i HDZ-a. Nadam se da će oko toga biti postignut konsenzus – istakao je Bajrović, piše Hayat

Previous articleHELEZ ŽESTOKO KRITIKOVAO KOMŠIĆA: “Imao je priliku 12 godina da ode u neki hrvatski grad ili selo i da pita za njihove probleme, ali je nije iskoristio!”
Next articleSTJEPAN KLJUIĆ NA FACE TV-u: “Stanivuković, Vukanović i Trivićka veći su neprijatelji BiH nego Dodik i Ivanić; Milanović je politički mongoloid, a Zagreb…” (VIDEO)
Portal zaSrebrenicu.ba je nazavisno-informativni koji ima za cilj promociju Srebrenice i dešavanja na području opštine.