Home Novosti BiH HELEZ ŽESTOKO KRITIKOVAO KOMŠIĆA: “Imao je priliku 12 godina da ode u...

HELEZ ŽESTOKO KRITIKOVAO KOMŠIĆA: “Imao je priliku 12 godina da ode u neki hrvatski grad ili selo i da pita za njihove probleme, ali je nije iskoristio!”

Svako ko ode na razgovore sa Čovićem, istaknuo, prema Helezovom mišljenju, izdajnik je.

Poslanik SDP-a u Parlamentu Bosne i Hercegovine Zukan Helez, kazao je za N1 da lider HDZ-a Dragan Čović ne brani hrvatske interese u BiH, nego on brani ruske interese preko hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića.

“On brani čisto ruske interse, a to su destabilizacija i podjela BiH, i to je jasno kao dan. Nama je sva sreća što se ovo dešava u Ukrajini, mislim žao mi je ljudi što stradaju. Ali moja procjena šta će se dalje desiti sa Ukrajinom… Svakim danom ukrajinska vojska je jača, a ruska slabija, slijedi kontraofanziva, ali sreća da toga nije bilo, davno bi u BiH bio scenarij koji je u Ukrajini”, rekao je Helez.

“Plenković igra korektno”
Svako ko ode na razgovore sa Čovićem, istaknuo, prema njegovom mišljenju, izdajnik je.

“Ovo je politička bitka za BiH. Dodik slabi. Vratili su se svi u Predstavnički dom, počeli smo radili, ne pominju se nadležnosti… Dodik je rekao da će se ocijepiti, referendum je bio, nije se ocijepio, rekao da će napraviti vojsku, nije… Zato je moja poruka onima koji glasaju za Dodika da je to čista prevara”, poručio je Helez.

Predložio je i Predsjedništvu BiH da Milanovića proglasi personom non grata.

“Ne bi to pogoršalo odnose dodatno. Plenković je do sad igrao korektnu utakmicu, ali on je korektan i kaže za cjelovitu i suverenu državu“, rekao je Helez.

Naveo je i da je on za to da se bira član Predsjedništva BiH po Ustavu, te da je Komšić legitimno izabran, međutim nije pružio ruku ljudima.

“On je imao priliku 12 godina da ode bar u neki hrvatski grad ili hrvatsko selo, i da pita za njihove probleme, nije iskoristio tu priliku”, rekao je Helez.

Previous articleŠokantan izvještaj Viškovićeve Vlade UN-u: Dejton ruše visoki predstavnik i političko-muslimansko Sarajevo
Next articleBajrović: Čović će na kraju završiti u bjekstvu u Hrvatskoj, a BiH je pod agresijom
Portal zaSrebrenicu.ba je nazavisno-informativni koji ima za cilj promociju Srebrenice i dešavanja na području opštine.