Home Novosti BiH BAKIR IZETBEGOVIĆ KONAČNO OTKRIO: Evo da li će se ponovno kandidovati za...

BAKIR IZETBEGOVIĆ KONAČNO OTKRIO: Evo da li će se ponovno kandidovati za Predsjedništvo BiH?

Gost naše emisije ‘7 Plus’ Hayat TV-a bio je Bakir Izetbegović, predsjednik Stranke demokratske akcije i član Kolegija državnog Doma naroda.

Na pitanje da li će biti kandidat za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine na predstojećim izborima, Izetbegović je kazao da je to često pitanje koje mu postavljaju, posebno u posljednje vrijeme.

Zaboravim na te stvari, pogotovo zbog situacije u kojoj se Bosna i Hercegovina nalazi. Fokus je trenutno na rješavanju stvari koje koče napredak ove zemlje. Što se tiče položaja SDA, situacija je dosta povoljnija nego ranije. Ono što je meni bitno jeste to da SDA dokazuje da kako je u stanju suprotstaviti se i migrantskoj krizi, pandemiji, šovinizmu, napadima na državu i svemu ostalom – naveo je Izetbegović.

Naglasio je kako se Bosna i Hercegovina, posebno Federacija jako dobro nose sa svim nedaćama koje su zadesile, kako našu zemlju, tako i region, ali i svijet-

Kada je prije dvije godine počela pandemija, niko nije mogao vjerovati da ćemo izaći sa većim brojem zaposlenih nego ranije. Niko nije vjerovato da će budžeti biti znatno veći. Mi smo to i uradili. Između ostalog, riješili smo i migrantsku krizu i ja sam zadovoljan – istakao je Bakir Izetbegović za Hayat.