Home Novosti BiH BEĆIROVIĆ ŽESTOKO ODGOVORIO ČOVIĆU: “Čuvajte Poslovnik a ne samo Republiku Srpsku” (VIDEO)

BEĆIROVIĆ ŽESTOKO ODGOVORIO ČOVIĆU: “Čuvajte Poslovnik a ne samo Republiku Srpsku” (VIDEO)

Predsjedavajući Dragan Čović prekinuo je delegata Bećirovića skrenuvši mu pažnju da pazi na vrijeme.

Sjednica Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH počela je burnim raspravama.

Denis Bećirović delegat SDP-a uputio je pitanja Zoranu Tegeltiji u vezi sa oduzimanjem nadležnosti i nelegalno rušenje zakona BiH, a čime ugrožavaju mirovni proces u BiH.

„Ni jedan bh. zvaničnik u izvršnoj, zakonodavnoj a posebno sudskoj vlasti nema pravo da žmiri pred činjenicama“, kazao je Bećirović.

Predsjedavajući Dragan Čović prekinuo je delegata Bećirovića skrenuvši mu pažnju da pazi na vrijeme.

„Gospodine Čoviću četiri mjeseca niste sazvali niti jednu redovnu sjednicu. 120 dana kršite Poslovnik, a mene upozoravate na par sekundi. “, kazao je Bećirović.

Čović je ponovo kazao da delegat treba skratiti izlaganje, ali Bećirović je nastavio:

„Savremena historija ne poznaje političara koji su tako mirno šutjeli na činjenicu da s erazara ustavni poredak. Mi ne smije pristati na taj presedan. Da li je neki niži organ igdje poništavao državne zakone. Ne može to nigdje, zato ne može ni u BiH. Vrijeme je da to vrlo jasno kažemo, zato očekujem od Tegeltije odgovor šta je on učinio u vezi toka. Konkretno šta je učinilo Vijeće ministara BiH s ciljem informiranja država svjedoka Dejtonskog mirovnog sporazuma o kršenju Dejtona“, kazao je Bećirović.

No, Tegeltija nije na sjednici pa nije bilo ni odgovora, a takav čin je Bećirević nazvao kukavičjim porezom, piše nap.ba.