Home Novosti BiH BIVŠI REIS MUSTAFA CERIĆ UDARIO NA „PRVOG U HRVATA“: „Čoviću, javite nam...

BIVŠI REIS MUSTAFA CERIĆ UDARIO NA „PRVOG U HRVATA“: „Čoviću, javite nam šta ste odlučili – da nastavite cviliti bez razloga ili…”

Čestitka članstvu i rukovodstvu HDZ-a BiH povodom 31. godine od osnutka izazvala je burnu reakciju Mustafe Cerića.

-Hadeze-čovićevo pitanje politički opterećuje Hrvate u Bosni zato što HDZ još uvijek živi u sjeni Tuđman-Miloševićevske podjele Bosne iz Karađorđeva, odnosno Dodik-Čovićevskog „čorlućenja“ oko nefunkcioniranja bosanske države u pravcu euroatlanskih integracija, poručio je Mustafa Cerić te nastavio:

-Hadeze-čovićevo pitanje moralno opterećuje Hrvate u Bosni zato što HDZ-e nameće Hrvatima podjelu na legitimne i nelegitimne Hrvate što, naravno, ima odraza na mentalno stanje Hrvata, gdje HDZ diskriminira, ponižava i anatemizira Hrvate, kao u najgora vremena inkvizicije.

Prema tome, Čoviću, nemojte vaše hadeze-čovićevsko pitanje u Bosni isporučivati Bošnjacima/Bosancima, već vi Hrvati riješite to između sebe i javite nam šta ste odlučili – da nastavite cviliti bez razloga ili ste odlučili da se civilizirano ponašate u duhu “hrvatske kulture”, ako nešto od toga još uvijek ima kod vas.

Podsjetimo, „Slobodna Bosna“ jučer je izvijestila o Čovićevoj čestitki članstvu i rukovodstvu HDZ-a BiH povodom 31. godine od osnutka.

Dragan Čović je poručio, kako je zaštita jednakopravnosti i osiguravanje legitimnog predstavljanja hrvatskog kao konstitutivnog naroda zadaća je kojoj su u HDZ-u BiH duboko predani.

“U želji za ostvarenjem budućnosti koja štiti jednakopravnost konstitutivnih naroda ali koja ne diskriminira nikoga, snažno zagovaramo dijalog, prosperitet te naš europski i euroatlantski put. Samo kao takvi možemo snažno zakoračiti naprijed. Od srca vam čestitam 31. obljetnicu osnivanja Hrvatske demokratske zajednice BiH!”, naveo je Čović.

(SB)