Home Novosti Bosanac postao američki heroj, spasio majku i dvoje djece iz prevrnutog auta

Bosanac postao američki heroj, spasio majku i dvoje djece iz prevrnutog auta

“Brzo je reagovao, razbio prozor i izvukao ih na sigurno dok nije stigla hitna pomoć”

Hrabri Bosanac Nihad Ibrahimović spasio je majku i dvoje djece iz prevrnutog automobila u američkom gradu Hartford (Connecticut), a na Facebook stranici zdravstvene organizacije Juniper Homecare čiji je Ibrahimović dugogodišnji član, pohvalili su ovaj herojski čin.

“Naš vlastiti heroj! Rano jutros, dok je bio na ruti dostave u ulici South Whitney u Hartfordu, Nihad Ibrahimović, menadžer Junipera više od 17 godina, primijetio je nešto u daljini. Kad se približio, vidio je da se automobil prevrnuo nasred ceste. Kada je vidio auto kako dimi, znao je da nema puno vremena i skočio je u akciju”, napisali su u objavi.

Dalje su pojasnili da je Nihad zovnuo hitnu pomoć i brzo krenuo prema mjestu nesreće ne razmišljajući o posljedicama. Kada se približio vidio je majku i njeno dvoje male djece zarobljenih u automobilu.

“Brzo je reagovao, razbio prozor i izvukao ih na sigurno dok nije stigla hitna pomoć”, dodali su iz organizacije.

Također su Nihadov postupak nazvali prije svega nesebičnim i herojskim.

“Čast nam je imatoi ovakvog heroja u svom timu”, poručili su.

Objavili su i nekoliko fotografija sa mjesta nesreće, ali i Nihada koji je nakon tog herojskog čina dobio i posebno parking mjesto uz brojne čestitke i zahvale.

A lijepe riječi, čestitke i podrška nizali su se u komentarima u kojima su oduševljeni kako Amerikanci tako i Bosanci i Hercegovci pohvalili ovog hrabrog čovjeka.