Home Novosti Bosna i Hercegovina povlači ambasadoricu iz Beograda, pozvana na hitne konsultacije

Bosna i Hercegovina povlači ambasadoricu iz Beograda, pozvana na hitne konsultacije

Prethodno na hapšenje vranja reagirali su i članovi Predsjedništva BiH Željko Komšić i Šefik Džaferović, koji su ujedno otkazali i put u Beograd u sklopu Samita nesvrstanih povodom 60. godišnjice prve konferencije ovog Pokreta

Ministarstvo vanjskih poslova BiH pozvalo je danas ambasadoricu BiH u Srbiji Aidu Smajić na hitne konsultacije u sjedište ministarstva u Sarajevo, potrvđeno je za “Avaz” iz ovog Ministarstva.

Naime, nakon hapšenja Edina Vranja uslijedile su brojne reakcije.

Kako saznajemo, do smirivanja situacije psolove u Ambasadi BiH u Beogradu će vršiti otpravnik poslova.

Prethodno na hapšenje vranja reagirali su i članovi Predsjedništva BiH Željko Komšić i Šefik Džaferović, koji su ujedno otkazali i put u Beograd u sklopu Samita nesvrstanih povodom 60. godišnjice prve konferencije ovog Pokreta čiji je domaćin predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije izdalo je saopćenje u vezi s hapšenjem Vranja, a u njemu navode da je ovaj državljanin BiH osumnjičen za ratne zločine protiv ratnih zaroblјenika na području Goražda od januara 1993. do oktobra 1994. godine.

Previous article“Branioci BiH ne idite u Srbiju jer ćete biti uhapšeni kao i Vranj”: Koordinacija boračkih Saveza FBiH poziva Komšića i Džaferovića da reaguju
Next articleVučić nije lider Zapadnog Balkana niti će ikada biti / Džaferović: Dodik nezavisnost RS-a može samo sanjati
Portal zaSrebrenicu.ba je nazavisno-informativni koji ima za cilj promociju Srebrenice i dešavanja na području opštine.