Home Novosti BRUTALNA OSVETA VOŽDA IZ LAKTAŠA: Ćamilu Durakoviću ekspresno nađena zamjena…

BRUTALNA OSVETA VOŽDA IZ LAKTAŠA: Ćamilu Durakoviću ekspresno nađena zamjena…

Kao što je i najavljeno, za smjenu Ćamila Durakovića, predsjednika Skupštine opštine (SO) Srebrenica, sutra će glasati 15 srpskih odbornika u lokalnom parlamentu, s tim što nije isključeno da će njegov odlazak s te funkcije podržati i pojedini bošnjački odbornici.

Na čelu ove lokalne zajednice je Mladen Grujičić, što znači da lokalnim parlamentom treba predsjedavati neko iz reda Bošnjaka, koji su tvrdili da niko neće pristati da zamijeni Ćamila Durakovića, ali su se stvari u međuvremenu promijenile.

Radomir Pavlović, predsjednik lokalnog SNSD-a, ističe da će najmanje 15 srpskih odbornika sutra glasati za smjenu Durakovića, s tim što postoji mogućnost da podrška za razrješenje bude i veća.

“Postoje indicije da će za njegovu smjenu glasati i neki Bošnjaci”, rekao je Pavlović za “Nezavisne novine”.

Prema riječima Momčila Cvjetinovića, predsjednika Opštinskog odbora SDS-a Srebrenica, smjena Durakovića nije upitna.

“Naravno da će biti srpskog jedinstva”, rekao je Cvjetinović u izjavi za “Nezavisne novine”.

Prema njegovim riječima, jedna od važnih tačaka sjednice Skupštine opštine je i izmjena Statuta.

“Po Statutu načelnik i njegov zamjenik ne mogu biti iz istog naroda. To će biti promijenjeno”, pojasnio je Cvjetinović.

Duraković, s druge strane, tvrdi da ne postoji Bošnjak koji će pristati da bude kandidat za predsjednika lokalnog parlamenta.

“Naš klub, koji čini Moja adresa: Srebrenica i jedan DF-ov odbornik, tj. nas šest, donijeli smo odluku i javno smo se očitovali o tome. Ono što ja znam, a član sam tog kluba, jeste da ne postoji drugo ime. To samo mogu tvrditi oni koji žele dodatno iskomplicirati političku situaciju u Srebrenici. Sve druge tvrdnje su neosnovane. Mi smo jedinstveni”, naveo je Duraković za “Nezavisne novine”.

Podsjetimo, na sjednici Kolegija Skupštine opštine (SO) Srebrenica, održanoj 25. augusta, izglasan je dnevni red naredne sjednice SO, koji uključuje i tačku dnevnog reda koja se odnosi na smjenu Durakovića.

Prethodno su odbornici srpske nacionalnosti u SO Srebrenica dostavili prijedlog za opoziv Durakovića s mjesta predsjednika te skupštine.

“Podnosimo prijedlog za opoziv predsjednika SO Srebrenica. Prijedlog podnosimo zbog neprimjerenog i nedoličnog ponašanja i istupa predsjednika Skupštine putem medija gdje nastupa u svojstvu funkcionera Skupštine, a ne u svoje lično ime, te kršenja poslovnika u vezi sa zakazivanjem sjednica SO”, navedeno je u prijedlogu dostavljenom Kolegiju SO.

Kako su dodali, razlog za opoziv je uzastopno kršenje Ustava Republike Srpske, negiranje Republike Srpske, te omalovažavanje funkcionera Milorada Dodika i Nenada Stevandića.

SB

Previous articleNOVE PROVOKACIJE U SREBRENICI/ Postavili stubove ulične rasvjete pa na svaki okačili zastave takozvane RS
Next articleŽestoka reakcija Jadranke Kosor na poziv predsjednika Srbije: Srbi koje je provokator Vučić pozvao da izvjese srpske zastave, trebali bi…
Portal zaSrebrenicu.ba je nazavisno-informativni koji ima za cilj promociju Srebrenice i dešavanja na području opštine.