Home Novosti BUKNUO POLITIČKI RAT: Konaković sinoć iznio teške optužbe na račun Komšića, on...

BUKNUO POLITIČKI RAT: Konaković sinoć iznio teške optužbe na račun Komšića, on mu odgovorio – “BOLESNO LAŽEŠ!”

“To je laž i izgleda jedino sredstvo koje mu je preostalo. Ipak previše je svjedoka sa tog sastanka za tako providnu laž. Ali to je tako dječija laž, ili još gore, bolesna laž!”, demantovao je Komšić

Predsjednik Naroda i pravde Elmedin Konaković je govorio večeras na tribini ove stranke koja je održana u Novom Gradu. Tom prilikom je teško optužio predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Željka Komšića.

Kritikujući opozicione stranke. Konaković je kazao da je najbolji pokazatelj razlika u politikama odgovor SDA i DF-a da odbiju poziv da dođu na razgovor (o ustavnim promjenama koje je zakazala Trojka).

“Želim vas podsjetiti da smo mi, kada se otvorila prilika da BiH napravi jedan iskorak, bili spremni otići u Neum iako smo znali da je to politički rizik. Tada smo pokazali istinski da nam je država BiH važnija od stranke ili bilo kojeg ličnog benefita. Provjerio sam i dobio potvrdu sa više strane da je sam Željko Komšić na sastanku sa nizozemskim premijerom Rutteom u Predsjedništvu BiH tražio da EU ne otvori pregovore sa BiH. To je ta razlika između nas i njih, zamislite jednog lidera koji kaže nemojte s nama otvoriti pregovore”, kazao je Konaković poručivši da bi i SDA i DF sigurno bili spremni na različite ustupke i političku trgovinu da bi osigurali benefite za sebe ili pak osigurali da kadrovi ovih stranaka koji su danas u pritvoru izađu na slobodu”, poručio je Konaković.

“PREVIŠE JE SVJEDOKA…”

Na ovo je odmah večeras reagovao predsjedavajući Komšić koji je otvoreno prozvao Konakovića da laže.

“To je laž i izgleda jedino sredstvo koje mu je preostalo. Ipak previše je svjedoka sa tog sastanka za tako providnu laž. Ali to je tako dječija laž, ili još gore, bolesna laž!”, demantovao je Komšić.