Home Novosti BiH Ćamil Duraković nakon sastanka sa Adisom Ahmetovićem direktan: “Smatram da Bosna i...

Ćamil Duraković nakon sastanka sa Adisom Ahmetovićem direktan: “Smatram da Bosna i Hercegovina ima velikog prijatelja, spremnog na saradnju sa svima”

Dvodnevnu posjetu Bosni i Hercegovinii Hrvatskoj Adis Ahmetović je, između ostalog, iskoristio i da se susretne i sa Ćamilom Durakovićem budućim potpredsjednikom RS-a.

„Upoznao sam novoizabranog (nezavisnog kandidata) potpredsjednika RS-a, BiH Ćamila Durakovića koji je preživio genocid u Srebrenici“, objavio je na svom Instagramu Adis Ahmetović, član njemačkog Bundestaga.

Za Durakovića je napisao da je u Sjedinjene Američke Države emigrirao 1995. godine, a Bosnu i Hercegovinu se vratio sa 25 godina.

„Svojom izjavom da u Banja Luku ide otvorenog srca i ispružene ruke napravio je veliku frku. Mislim da zaslužuje poštovanje i podršku za ovaj stav“, objavio je Ahmetović.

Za portal Bhdijaspora.net Ćamil Duraković o susretu sa Amhetovićem je rekao:

„Bila mi je izuzetna čast što je gospodin Adis Ahmetović, član njemačkog Bundestaga i izvjestilac Bundestaga za Zapadni Balkan odabrao i mene, kao jednog od bosanskohercegovačkih političara sa kojima je želio razmjeniti politička iskustva.

Moram priznati da je Adis izvanredan mladi čovjek bosanskohercegovačkih korjena, a ipak njemački političar, izuzetno iskusan i vrstan poznavalac prilika na Balkanu.

Od njega možemo dosta naučiti. Smatram da Bosna i Hercegovina ima velikog prijatelja, spremnog na saradnju sa svima kako bi osnažili državu Bosnu i Hercegovinu koja treba i mora postati članica Evropske Unije.

Adis je nama dar, a mi trebamo biti zahvalni i mudri da ovu priliku iskoristimo.“

Za naš portal Adis Ahmetović je za Durakovića još kratko dodao:“ Dobar je to čovjek!“

A.S.M.

(Bhdijaspora.net)