Home Novosti BiH Boške Ćavar: “Sreća pa moj glas odlučuje, inače bi se svi pozdravljali...

Boške Ćavar: “Sreća pa moj glas odlučuje, inače bi se svi pozdravljali sa selam i merhaba”

Boška Ćavar, vijećnica Naše stranke u GV Mostar, tokom jučerašnjeg dana došla je u fokus javnosti zbog svog (ne)glasanja na sjednici Gradskog vijeća Grada Mostara, a na prijedlog Koalicije za Mostar koji se tiče isticanja državnih i gradskih simbola na zgradama javnih preduzeća i institucija u ovom bh. gradu.

Na osnovu prijedloga Koalicije za Mostar, sa ovih institucija bile bi skinute sve druge zastave osim državne, a na zgradama bi se također nalazili i simboli Grada Mostara. Mjesta ne bi bilo za zastave tzv. Herceg-Bosne.

Ćavar nije podržala ovaj prijedlog, ostala je suzdržana, te se zbog toga susrela sa ozbiljnim kritikama javnosti, ali i njenih stranačkih kolega.

Nizale su se reakcije Naše stranke i Boške Ćavar, a na sinoćnjoj reakciji u kojoj je Ćavar detaljnije govorila o dešavanjima sa prekjučerašnje sjednice zabilježeno je mnogo komentara.

Dio njenih prijatelja i pratitelja je podržalo odluku, dok su neki drugi uputili kritike na takav potez. Jedna od njenih prijateljica na društvenoj mreži Facebook je napisala kako se slaže sa konstatacijom da djeca u školama trebaju imati isključivo bh. zastavu.

Dodala je kako bi Gradsko vijeće trebalo biti ujedinjeno, a ne da jedan glas odlučuje o svemu. Na taj komentar, Ćavar je rekla sljedeće:

– Sreća pa moj glas odlučuje, inače bi se svi pozdravljali sa selam i merhaba, kazala je ona.

(Oslobodjenje.ba)