Home Novosti BiH ĆAMIL DURAKOVIĆ O TUŽBI PROTIV AMIRA PAŠIĆA FAĆE: ON I NJEMU SLIČNI...

ĆAMIL DURAKOVIĆ O TUŽBI PROTIV AMIRA PAŠIĆA FAĆE: ON I NJEMU SLIČNI SU UZOR NASILNICIMA POPUT UBICE FARISA PENDEKA

Kriminalac Amir Pašić Faćo uhašen je danas u Sarajevu.

Njega su lišili slobode pripadnici Sudske policije iz razloga što se nije odazvao pozivu na Sud u Banjoj Luci.

Prema još uvijek nepotvrđenoj informaciji, protiv njega se vodi postupak zbog prijetnji Ćamilu Durakoviću, potpredsjedniku Republike Srpske.

Duraković je za Crnu Hroniku potvrdio prijavu protiv Amira Pašića Faće, uz napomenu da nije upoznat sa razlozima njegovog hapšenja.

“Naravno da sam prijavio. Ja za razliku od drugih ne trpim uvrede i prijetnje. Moju djecu i mene taj šibicar i kriminalac ne može da vrijeđa”, rekao nam je Duraković.

Duraković je mišljenja da osobe poput Pašića nisu dobar primjer mladim, te da na njihove prijetnje treba djelovati preventivno.

“Žao mi je što je država dozvolila da takvi mogu da psuju, prijete i vrijeđaju najviše funkcionere u državi, poput ministra vanjskih poslova, federalnog ministra MUP-a itd.

Zbog dopuštanja takvih da se ponašaju nasilnički i bahato, nažalost imamo slučajeve, poput ubistva mladića Farisa Pendeka i slični. Faćo i njemu slični su uzor nasilnicima poput ubice Farisa. Ako smo svjesno i civilizovano društvo onda moramo i preventivno djelovati. Neka moja prijava bude potstrek drugima”, poručio je Duraković.