Home Novosti BiH ĆAMIL DURAKOVIĆ, POTPREDSJEDNIK REPUBLIKE SRPSKE: “Ova ideja koju pokušava sprovesti Milorad Dodik...

ĆAMIL DURAKOVIĆ, POTPREDSJEDNIK REPUBLIKE SRPSKE: “Ova ideja koju pokušava sprovesti Milorad Dodik i apsolutna većina u entitetu RS…”

“Dodikov cilj je uticati na suverenitet BiH”, kazao je Duraković.

Ćamil Duraković, potpredsjednik bh. entiteta Republika Srpska u javljanju za TVSA govorio je o mogućim motivima iza negativnih izjava Milorada Dodika kojima uznemirava, diskriminira i provocira žrtve teških zločina i genocida.

Kako kaže, iako je na početku formiranja vlasti u RS-u bilo nekih pozitivnih signala da će biti mogućnosti otvorenog dijaloga, već sada kada se bliži 9. januar kao neustavan dan tog entiteta, jasno je da se retorika pooštrila.

-Ova ideja koju pokušava sprovesti Milorad Dodik i apsolutna većina u entitetu RS neće uroditi plodom, jer do sad nije i ne vidim razlog da to bude od sad. Ovdje je cilj uticati na suverenitet države BiH, kazao je Duraković.

-On je svjestan šta su njegove mogućnosti i on to vrlo perfidno koristi. Međutim, šta on radi ovim, jeste da pravi jedan pregovarački položaj samog SNSD-a ili evo, da kažem, politika koje su u koaliciji s SNSD-om, položaj dakle kad je u pitanju formiranje državne vlasti”, zaključio je potpredsjednik bh. entiteta RS.

(SB)