Home Novosti Čedomir Jovanović odao počast: Otišla je kod najmilijih Hatidža, ostale su nijema...

Čedomir Jovanović odao počast: Otišla je kod najmilijih Hatidža, ostale su nijema većina, lajave zvijeri i mi

Čedomir Jovanović, predsjednik Liberalno-demokratske partije Srbije jedan je od brojnih lidera u regionu koji je odao počast Hatidži Mehmedović, predsjednici Udruženja “Majke Srebrenice”.

 

 

Na svom Twitter profilu uz sliku iz Potočara, na kojoj je zabilježen trenutak kada mu srebrenička majka i heroina stavlja Cvijet Srebrenice na rever napisao je:

“Otišla je kod najmilijih Hatidža, ostale su nijema većina, lajave zvijeri i mi… umjesto većine da govorimo, svijet zveri u pakao da zakopamo, Hatidžu da slavimo… Odustaćemo – nikad!”

Jovanović je ove godine prisustvovao u Potočarima obilježavanju 23. godišnjice genocida u Srebrenici.

– Srebrenica je naša sramota i grijeh. Osjećam duboku ljudsku potrebu da budem tamo. Ne smijemo se sklanjati pred onima koji bi željeli opet da nas vrate mržnji i ludilu koje nas je sve tako skupo koštalo. To nije samo moja obaveza kao jednog političara. To je moja obaveza kao čovjeka i roditelja, da tamo budem 11. jula. To je najmanje što mogu da učinim – izjavio je Jovanović.

Sramni komentar koji je danas izazvao zgražavanje i osude javnosti poslanica u Skupštini Srbije Vjerica Radeta je obrisala sa Twittera, što je primjetio Saša Radulović, osnivač pokreta “Dosta je bilo”.

(E.L. / Index.ba)