Home Novosti BiH Saša Radulović i Vjerica Radeta: Razlika između čovjeka i gnjide u dva...

Saša Radulović i Vjerica Radeta: Razlika između čovjeka i gnjide u dva tweeta

Vijest o smrti Hatidže Mehmedović, predsjednice Udruženja “Majke Srebrenice”, objavljena je kako u domaćim, tako i u brojnim svjetskim medijima, poput Washington Posta i CNN-a za koji je i slavna glumica i humanitarka Angelina Jolie pisala autorski tekst o svojim sjećanjima na Điđu i susretu s njom i drugim Srebreničarima u Memorijalnom centru Potočari.

 

 

Jolie je u svom tekstu naglasila da Hatidža Mehmedović, uprkos tome što su joj ubijena dvojica sinova, suprug i mnogobrojna rodbina, nikada nije dozvolila da podlegne mržnji.

Hatidža je i sama više puta u intervjuima za domaće i strane medije isticala da porodice žrtava trebaju tražiti pravdu, a nikako osvetu. Između ostalog, tako je govorila:

– Mi nemamo problem s običnim ljudima (Srbima u Srebrenici, op. a.), već s politikom koja je kao i ona iz 90-ih godina. Obični ljudi pate kao i mi što patimo.

– Da mi sad daju dijete onog ko je sve moje pobio i kažu – evo ti, pa ga ubij – ja mu ništa ne bih uradila. Djeca ništa nisu kriva.

Ove dvije izjave Hatidže Mehmedović, a imala je sličnih stotine, dovoljne su da bi se pokazalo o kakvoj se osobi radilo.

Također, iako to za radikale nije ništa novo, komentari pojedinih predstavnika Srpske radikalne stranke Vojislava Šešelja ipak ne prestaju šokirati. Vjerica Radeta, zastupnica te stranke u Skupštini Srbije, povodom smrti Hatidže Mehmedović oglasila se sramotnim, umobolnim tweetom:

– Čitam umrla Hatidža Mehmetović iz udruženja biznismenki Srebrenice. Ko li će je sahraniti. Muž ili sinovi?!

Razliku između čovjeka i gnjide demonstrirao je Saša Radulović, osnivač pokreta “Dosta je bilo”, rođeni Sarajlija sa adresom u Beogradu:

– Koliko je ovo bolesno, utroba mi se okrenula. Čojstvo je kada čuvaš druge od zla u sebi. Ovo je čisto, nepatvoreno zlo u najgorem obliku. Ne znam zašto je mene sramota zbog ovoga, a sramota me je. Uvreda je najgora za srpske žrtve.

 

POVEZANO: Vjerica Radeta – moralno dno u Skupštini Srbije: Ismijala smrt Hatidže Mehmedović

 

 

(Faktor.ba)