Home Novosti BiH Cerić: Poziv Hrvatske BiH u NATO značio otklon od politike Vučića, Dodika,...

Cerić: Poziv Hrvatske BiH u NATO značio otklon od politike Vučića, Dodika, Orbana i Janše

Bivši reis, Mustafa Cerić uputio je putem društvenih mreža dobrodošlicu Samanthi Power u Bosnu i Hercegovinu, za koju smatra da ima “djelotvoran aspirin koji može da liječi BiH od stokholmskog sindroma.”

Osim toga, naveo je da su Amerikanci spremni da pozovu BiH u NATO, te je objasnio zašto smatra da je bitno da to prvo učini Hrvatska.

Njegovu objavu prenosimo u cijelosti:

– DOBRO DOŠLA U BOSANSKI RAJ NAKON PAKLA

Iz Amerike nam dolazi u posjetu dokazana prijateljica Bosne Madam Samantha Power.

Nadam se da njezina druga knjiga neće biti pod naslovom: “A Problem from Hell”. (“Problem iz pakla”), već “A Solution from Heaven” (“Rješenje iz raja”)

Ima razloga za takav optimizam.

Prije svega treba znati da su svi državni bosanski papiri oko ulaska Bosne u NATO potpisani od svih legalnih i legitimnih državnih dužnosnika već odavno.

Čeka se poziv NATO-a da Bosna udje u njen dom. Amerikanci su spremni da nas pozovu, ali bi bilo vrlo važno da to učini Hrvatska, da bude prva koja se bezrezervno založe za ulazak Bosne u NATO.

To je strateški prevažno za hrvatsku i bosansku državu u partnerskom i savezničkom suočavanju sa najezdom “srpskog sveta”, kojeg podržava Rusija.

To bi bez sumnje bio jasan znak da je hrvatska politika napravila otklon od rusko-srpske politike, a ponajviše to bi bio dokaz da je hrvatska politika napravila otklon od Vučića, Dodika, Orbana i Janše, koji udruženo rade na destabilizaciji mira u Bosni a time i u regionu.

Neobjašnjiv je stokholmski sindrom, koji se u posljednje vrijeme javlja u nekim zemljava bivšeg sovjetskog lagera kao što su Bugarska i Madžarska.

A ponajviše Srbija!

Riječ je o teško svatljivoj pojavi zbližavanja, razvijanja određenih osećanja, pa čak i specifičnog oblika ljubavi između žrtve i agresora.

Stokholmski sindrom predstavlja ozbiljan psiho-socijalni poremećaj, koji će, nadam se, zaobići Bosnu i, nadam se, Hrvatsku – zajedno.

Zato je važno što nam dolazi Samantha Power, koja sigurno ima djelotvoran aspirin, koji može da liječi i Bosnu i Hrvatsku od stokholmskog sindroma.

Dobro nam došla u Bosnu stara prijateljice sa novim znakom, koji nam pokazuje izlaz iz pakla i ulaz u bosanski raj sa svim ljudima i narodima dobre volje!

Dear Samantha Power, Welcome to Bosnia your home of love and respect – poručio je Cerić putem Facebooka.