Home Novosti BiH ČESTITKA DANU NEZAVISNOSTI: Kako je Komšić samo jednim potezom ujedinio Dodika, Šarovića...

ČESTITKA DANU NEZAVISNOSTI: Kako je Komšić samo jednim potezom ujedinio Dodika, Šarovića i Borenovića i dokazao da su…

(…) slični kao jaje – jajetu.

“Posljednja provokacija Komšića najkraće bi se mogla objasniti kao čestitka lažnoj državi od lažnog člana Predsjedništva uz laž da to čini u ime BiH. Mali sitni prevarant i manipulant, politički šibicar na političku scenu ne može drugačije nego provokacijom. Komšić je i u utorak demonstrirao svoje domete kada je u pitanju zajednički život u BiH”, rekao je Dodik komentarišući Komšićevu čestitku povodom Dana državnosti Kosova, istovremeno naglašavajući da “Komšića nije briga za Kosovo, već je njegova namjera bila da isprovocira Srbe” te da mu je to sva politika “otkako je kao lažni Hrvat pobačen na izborima”.

Komšićevu čestitku komentarisao je i Mirko Šarović, lider SDS-a naglašavajući da je ta “čestitka skandalozna i ne samo da predstavlja diplomatski skandal nego je i potpuno nedopustiva i suprotna stavovima Predsjedništva BiH, a samim tim i BiH”.

“BiH nije priznala Kosovo i to je jedina istina koja se odnosi na status Kosova i svaki potupak koji se kosi sa ovom najkrupnijom činjenicom predstavlja kršenje stavova Predsjedništva BiH. Potpuno je neprihvatljivo da jedan član Predsjedništva BiH radi protiv stavova svoje države čiji su ugled i dignitet ionako poljuljani”, rekao je Šarović, prenose Nezavisne novine.

“Apsurdno je da član Predsjedništva BiH upućuje takvu čestitiku budući da BiH nije priznala nezavisnost Kosova, kao ni što ta nezavisnog nije verifikovana u Ujedinjenim nacijama”, rekao je Branislav Borenović, predsjednik PDP-a.

Borenović je naveo da je Komšić “po ko zna koji put pokazao političku frustriranost jer je unizio i svoju poziciju, kao i BiH” te da je to “još jedan pokazatelj da je ovaj sastav Predsjedništva BiH definitivno najgori ikada u postojećem ustavnom okviru jer je očigledno da radi ko šta hoće”.

“Ako na to dodamo samovoljne spoljnopolitičke skandale i poteze ministarke inostranih psolova, koju je vladajuća BiH koalicija SDA-SNSD-HDZ birala, dobijemo samo jedan rezultat potpuno političko, diplomatsko i institucionalno rasulo”, rekao je Borenović.

(SB)