Home Novosti BiH ČIJA ĆE IMATI VIŠE POTPISA: Pokrenuta peticija za HAPŠENJE Milorada Dodika!

ČIJA ĆE IMATI VIŠE POTPISA: Pokrenuta peticija za HAPŠENJE Milorada Dodika!

Na internet platformi “change.org” pokrenuta je online peticija pod nazivom “Želimo da Milorad Dodik bude uhapšen i procesuiran”.

Ovu peticiju pokrenuo je poznati bh. jutjuber Amir Hadžić i već je prikupila više od tri hiljade potpisa.

U pozivu da se peticija potpiše, stoji kako Milorad Dodik, trenutni član predsjedništva Bosne i Hercegovine, već dugi niz godina krši mir i sigurnost svih građana države Bosne i Hercegovine. To čini, kako se navodi u pozivu, svojom retrogradnom politikom i ličnim stavovima i izjavama, koji su gotovo uvijek usmjereni protiv nesrpskog stanovništva u BiH.

“Posljednjim događajima vezanim za Milorada Dodika i njegovo negiranje genocida u Srebrenici, te Dodikovim najavama o otcjepljenju manjeg bh. entiteta od države Bosne i Hercegovine, sigurnost svih građana BiH je u velikoj mjeri ugrožena, a mi možemo ovo okarakterisati kao državni udar od samog predsjednika, kako bi prikrio svoje kriminalne i druge ilegalne aktivnosti”, navodi se u pozivu.

Ukoliko želite, peticiju možete potpisati na OVOM LINKU!

Podsjećamo, nakon odluke visokog predstavnika Valentina Inzka da nametne zakonske izmjene kojima će negiranje genocida i drugih ratnih zločina utvrđenih u presudama biti sankcionisano zatvorskom kaznom, SNSD se odlučio na kampanju potpisivanja peticije protiv ovog zakona u manjem bh. entitetu.

(SB)