Home Novosti BiH ČOVIĆ IZVIJESTIO O RAZGOVORU SA SCHMIDTOM: “Žao mi je što se Bosna...

ČOVIĆ IZVIJESTIO O RAZGOVORU SA SCHMIDTOM: “Žao mi je što se Bosna i Hercegovina…”

Dragan Čović putem Twittera otkrio stavove koje je u razgovoru prenio visokom predstavniku Schmidtu.

Nakon gotovo svih lidera parlamentarnih stranaka sa sjedištem u Sarajevu, visoki predstavnik Christian Schmidt kontaktirao je putem telefona i lidera HDZ-a Dragana Čovića.

Ranije smo izvjestili o Schmidtovim razgovorima sa Željkom Komšićem, Elmedinom Konakovićem, Bakirom Izetbegovićem i Nerminom Nikšićem, a Dragan Čović je upravo putem Twittera otkrio stavove koje je u razgovoru prenio visokom predstavniku Schmidtu.

“Danas sam razgovarao sa visokim predstavnikom Christianom Schmidtom. Ponovio sam da je ravnopravnost i nediskriminacija tri konstitutivna naroda i svih ostalih građana od najveće važnosti. Žao mi je što se Bosna i Hercegovina percipira kao zemlja koja nema dovoljno domaće snage da provede reforme”, kratko je na engleskom jeziku izvjestio lider HDZ-a.

(SB)

Previous articleAVDO AVDIĆ OTKRIVA “SCHMIDTOV PLAN”: Goražde i Bihać ostaju bez Hrvata u Domu naroda FBiH, mijenja se način izbora predsjednika FBiH?
Next articleTOTALNI DEBAKL VOŽDA IZ LAKTAŠA: Dodikovi mediji pokušali obmanuti javnost, pogledajte šta se stvarno dogodilo u Izraelu (VIDEO)
Portal zaSrebrenicu.ba je nazavisno-informativni koji ima za cilj promociju Srebrenice i dešavanja na području opštine.