Home Novosti TOTALNI DEBAKL VOŽDA IZ LAKTAŠA: Dodikovi mediji pokušali obmanuti javnost, pogledajte šta...

TOTALNI DEBAKL VOŽDA IZ LAKTAŠA: Dodikovi mediji pokušali obmanuti javnost, pogledajte šta se stvarno dogodilo u Izraelu (VIDEO)

U cijelu priču na društvenim mrežama uključio se i Dodikov savjetnik Milan Tegeltija. No, niti to nije pomoglo.

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik drugog dana boravka u posjeti Izraelu propisno se izblamirao.

Prvi dan je posjetio memorijalni centar posvećen žrtvama holokausta Yad Vashem i grob Arija Livnea, svog nekadašnjeg bliskog prijatelja i savjetnika.

Zatim se susreo sa izraelskim ministrom finansija Avigdorom Libermanom, inače izrazitim desničarem i nacionalistom.

I taj susret, kako je “Slobodna Bosna” već izvijestila, bio je najviši diplomatski nivo do kojeg je Dodik u Izraelu “dobacio”. Nakon toga slikao se sa zastavom bh. entiteta Republika Srpska u holu hotela, te se susreo sa jerusalemskim patrijarhom Teofilom Trećim i sa predstavnicima Svjetske cionističke organizacije.

Prema informacijama “Slobodne Bosne” iz diplomatskih izvora, Dodik je otputovao u Izrael sa namjerom da se susretne sa predsjednikom Izraela Isaacom Herzogom i premijerom Jairom Lapidom. Međutim, obojica izraelskih zvaničnika su odbili ovaj susret.

Ova vijest nije iznenađenje budući da je Izrael jedan od najbližih saveznika Sjedinjenih Američkih Država, pod čijim sankcijama se upravo nalazi Milorad Dodik.

Da je Dodik naišao na izuzetno hladan prijem u Izraelu potvrđuje i činjenica da ministar finansija Avdigor Liberman čak nije ni izvijestio putem svojih kanala javne komunikacije da se susreo sa Dodikom.

Dodik se s premijerom Izraela nije sreo, već mu je u prolazu pružio ruku, a ovaj se nije ni osvrnuo na Dodikov pokušaj. Štoviše, lider SNSD-a Milorad Dodik nakon rukovanja u prolazu pokislo se vratio na svoje mjesto.

Nakon što je „Slobodna Bosna“ objavila vijest o novom fijasku MIlorada Dodika, režimski mediji pokušali su obmanuti javnost lažnim vijestima o sastanku s premijerom ip predsjednikom Izraela. U cijelu priču na društvenim mrežama uključio se i Dodikov savjetnik Milan Tegeltija. No, niti to nije pomoglo.

Iako je Dodikov kabinet preko režimskih medija pokušao obmanuti javnosti, informacije „Slobodne Bosne“ su uskoro dobile potvrdu snimcima iz Izraela.

(SB)