Home Novosti DA LI ĆE NEKO REAGOVATI: Mladen Grujičić prekršio izbornu šutnju

DA LI ĆE NEKO REAGOVATI: Mladen Grujičić prekršio izbornu šutnju

U skladu sa članom 7.4 stav (1) Izbornog zakona BiH u periodu koji počinje 24 sata prije otvaranja biračkih mjesta i traje do njihovog zatvaranja, političkim strankama, koalicijama, listama neovisnih kandidata i neovisnim kandidatima i kandidatima na listama pripadnika nacionalnih manjina zabranjeno je učešće u javnim političkim aktivnostima što uključuje, ali se ne ograničava samo na sljedeće:

1. održavanje skupova u cilju izborne kampanje;

2. izlaganje na biračkom mjestu i u njegovoj okolini bilo kakvih materijala u cilju uticanja na birače;

3. korištenje domaćih i međunarodnih sredstava komunikacije s ciljem uticaja na birače;

4. korištenje megafona ili drugih razglasnih uređaja u cilju uticanja na birače; i

5. svaka aktivnost kojom se ometa ili opstruira izborni proces.

Pod domaćim i međunarodnim sredstvima komunikacije podrazumijevaju se sredstva kojima se može isporučiti zvučni, video ili tekstualni sadržaj. Takva sredstva obuhvataju ali nisu ograničena na radio i televizijski program, štampane medije, internet, SMS poruke ili video-poruke isporučene putem mobilnih telefona itd.

U skladu sa članom 16.11 stav (1) Izbornog zakona BiH u toku 24 sata prije otvaranja biračkih mjesta na teritoriji Bosne i Hercegovine neće biti nikakvog medijskog izvještavanja o bilo kakvoj aktivnosti koja se odnosi na političku i izbornu kampanju.

Period izborne šutnje počinje u subotu, 14.11.2020. godine u 07:00 sati i traje do zatvaranja biračkih mjesta, odnosno do nedjelje, 15.11.2020. godine do 19:00 sati.

Ni izborni zakon izgleda nije spriječio Mladena Grujičića da svoju kampanju idalje vodi na društvenim mrežama i to plaćenim promocijama.

U nastavku pogledajte…

(ZASREBRENICU.ba)

Previous articleUDAR IZ MOSKVE NA OHR: Jesu li Valentinu Inzku odbrojani dani u Sarajevu!?
Next articleROBERTSON KOD HADŽIFEJZOVIĆA OTKRIO SVE: „Ovo je najbolji odgovor Kremlju; Očekujem da ulazak BiH u NATO bude nešto o čemu će Joe Biden biti otvoren!“ (VIDEO)
Portal zaSrebrenicu.ba je nazavisno-informativni koji ima za cilj promociju Srebrenice i dešavanja na području opštine.