Home Novosti BiH DENIS BEĆIROVIĆ UPUTIO OŠTRU PORUKU ČOVIĆU: “Danas ste pokazali da je za...

DENIS BEĆIROVIĆ UPUTIO OŠTRU PORUKU ČOVIĆU: “Danas ste pokazali da je za Vas separatista Milorad Dodik važniji od Ustava BiH…”

Uputio mu je i javno pitanje koje glasi: “Da li postoji ijedan čelnik državnog parlamenta na svijetu koji ‘zabavlja’ niže organe vlasti a ne saziva zakonodavni organ vlasti kojim predsjedava?!”

Državni zastupnik Socijaldemokratske partije (SDP) BiH Denis Bećirović poručio je lideru HDZ-a Draganu Čoviću da prestane “tumarati” te da se prihvati posla za koji je od građana biran.

“Gospodine Čoviću, prema odredbama Poslovnika o radu Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH (član 23), Vaše dužnosti su da pripremate i sazivate sjednice Doma naroda, kao i da brinete o dosljednoj primjeni Poslovnika. Nažalost, ne radite svoj posao. Umjesto da poštujete Poslovnik Doma naroda Vi ste odlučili da budete trabant separatističke politike”, navodi on.

Od vašeg političkog tumaranja izvan državnih organa vlasti Bosne i Hercegovine nema niko koristi, nastavlja Bećirović.

“Cjelokupna domaća i međunarodna javnost zna da namjerno blokirate državne organe Bosne i Hercegovine, kao i da pokušavate političko odlučivanje o državnim pitanjima izmjestiti na niže i nenadležne organe vlasti. Ali malo ste se prekomobinirali. Neće proći”, kaže Bećirović.

Uputio mu je i javno pitanje koje glasi: “Da li postoji ijedan čelnik državnog parlamenta na svijetu koji ‘zabavlja’ niže organe vlasti a ne saziva zakonodavni organ vlasti kojim predsjedava?!”

“Gospodine Čoviću, danas ste još jednom pokazali da je za Vas separatista Milorad Dodik važniji od Ustava BiH i Poslovnika Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH. Danas ste potvrdili i da vaše prisustvo obilježavanju neustavnog 9. januara, u trenutku kada su vlasti bh. entiteta RS odlikovale ratnog zločinca Slavka Lisicu zbog brutalnog granatiranja Šibenika i Dalmacije, nije bilo rezultat slučajnosti. Danas su sve maske pale”, zaključio je on.