Home Novosti BiH (VIDEO) Skandal na početku sjednice NSRS: Vukanovića napalo osiguranje Željke Cvijanović

(VIDEO) Skandal na početku sjednice NSRS: Vukanovića napalo osiguranje Željke Cvijanović

Prilikom ulaska predsjednike RS Željke Cvijanović u zgradu NSRS, poslanik Nebojša Vukanović je snimao ulazak, a obezbjeđenje je pokušalo da mu uzme telefon

Sjednica NSRS počela je burno. Prije svega, usvojen je prijedlog da, pored gostiju, na ovoj sjednici NSRS mogu da govore samo po dva predstavnika kluba odnosno poslaničke grupe.

Ovo je naišlo na negodovanje poslanika opozicije, a šef Kluba poslanika SDS Miladin Stanić je prijavio povredu Poslovnika rekavši kako ovo nema veze sa demokratije.

Povredu poslovnika je prijavio i poslanik Nebojša Vukanović zbog kako on navodi napada koji je imao pred skupštinskom salom.

Prilikom ulaska predsjednike RS Željke Cvijanović u zgradu NSRS, poslanik Nebojša Vukanović je snimao ulazak, a obezbjeđenje je pokušalo da mu uzme telefon.

– Ja sam napadnut od obezbjeđenja predsjednice Republike Srpske. To je sramota i po prvi put u istoriji parlamenta. Pustite me da govorim ovo nije vaša prćija, kazao je Vukanović i upitao da li je on poslanik i kakva su to njegova prava.

Vukanović je takođe naveo da mu je i član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao “Mrš…šta ćeš ovdje”.