Home Novosti BiH Dennis Gratz (DF): Evo zašto Željko Komšić nije glasao za Borjanu Krišto...

Dennis Gratz (DF): Evo zašto Željko Komšić nije glasao za Borjanu Krišto u Predsjedništvu

Predsjedništvo Bosne i Hercegovine jučer je usvojilo Odluku o imenovanju Borjane Krišto (HDZ) za predsjedavajuću Vijeća ministara BiH.

Za tu odluku glasali su predsjedavajuća Predsjedništva BiH Željka Cvijanović (SNSD) i član Predsjedništva Denis Bećirević (SDP), dok je član Predsjedništva Željko Komšić (DF) bio protiv.

Dennis Gratz, član stranke Željka Komšića (DF), komentirao je u izjavi za BHRT zašto Komšić nije htio glasati za Krišto.

“Ni na koji način nosmo dobili nikakav odgovor na pitanje šta nova vlast namjerava poduzeti u smislu daljih nato integracija i jačanja države”, kazao je on, dodavši:

“Tim više što su DF i komšić u posljednje dvije godine napadani skoro svakodnevno, napisano je stotine saopćenja, omalovažavani smo, ponižavani, vrijeđani na svakojaki način prosto iz razloga što smo imali čvrst stav u vezi sa Izbornim zakonom, daljim putem BiH prema NARTO-u i jačanju države.

On je poručio da je “malo besmisleno da se sad od nas traži da mi podržimo nešto, da mi podržimo ovu novu vlast, imajući u vidu sve ovo što se do sada desilo”.

“A, najviše od svega što mi zaista smatramo da nova vlast ni na koji način neće dalje jačati državu BiH, već upravo suprotno”, rekao je Gratz.