Home Novosti BiH DENNIS GRATZ ZGROŽEN STRANKOM KOJU JE VODIO: “Javno vrijeđaju Komšića, spominju poginulog...

DENNIS GRATZ ZGROŽEN STRANKOM KOJU JE VODIO: “Javno vrijeđaju Komšića, spominju poginulog oca Suljagiću…Šta se dešava s građanskom opcijom u BiH?”

Posljednja dešavanja na građanskoj sceni na svom tviteru prokomentarisao je Dennis Gratz, bivši predsjednik Naše stranke koji je bio najzaslužniji za njen rast nakon potopa na izborima 2010., a koji je, pod nikad razjašnjenim okolnostima, od aktuelnog rukovodstva na čelu sa Sabinom Ćudić i Peđom Kojovićem elimisan iz stranke koju je izgradio

Burne stvari dešavaju se posljednjih dana među strankama ljevice u BiH koje su se nakon izbora ujedinile u Bh. blok. “Ujedinjena ljevica” počela je pucati već prvi prvom ozbiljnijem izazovu po pitanju ulaska u vlast s nacionalnim strankama.

Oni koji su protiv ovakvog aranžmana odlučili su, prema svemu sudeći, ne birati sredstva u obračunu sa svojim neistomišljenicima. Najprije je zastupnik SDP-a u Skuopštini KS Damir Nikšić uz psovke i prostačke uvrede na sjednici Glavnog odbora svoje stranke nasrnuo na neistomošljenike, a zatim je istaknuta članica Predsjedništva Naše stranke Sanja Renić člana Predsjedništva i predsjednika Demokratske fronte Željka Komšića na svom FB nalogu nazvala “zadnjim smećem”, što je naišlo na podršku i odobravanje mnogih članova njene stranke.

Posljednja dešavanja na građanskoj sceni na svom tviteru prokomentarisao je Dennis Gratz, bivši predsjednik Naše stranke koji je bio najzaslužniji za njen rast nakon potopa na izborima 2010., a koji je, pod nikad razjašnjenim okolnostima, od aktuelnog rukovodstva na čelu sa Sabinom Ćudić i Peđom Kojovićem elimisan iz stranke koju je izgradio. Njegov komentar prenosimo u cjelosti:

“Šta se, dragiBože, dešava s građanskom opcijom u BiH? Gdje su nestale tekovine antifašizma? Spominjanje poginulog oca Emira Suljagića, javno vrijeđanje Ž. Komšića, najnepristojnije međusobno etnoprozivanje i blaćenje… Čemu? Više sabura i konkretnog političkog djelovanja!”

(SB)