Home Novosti BiH DF O NAJAVAMA IZ HNS-a: “Schmidt im isporučio Dom naroda, sutra će...

DF O NAJAVAMA IZ HNS-a: “Schmidt im isporučio Dom naroda, sutra će tražiti…”

Sada apetitima koji nastoje da razbiju Bosnu i Hercegovinu više nema kraja.

Nakon što je Hrvatski narodni sabor Bosne i Hercegovine najavio da će zatražit od OHR-a osporavanje izbora Željka Komšića za člana Predsjedništva BiH, na ovo je reagovala Demokratska fronta iz koje tvrde kako niko nema pravo prekrajati slobodno iskazanu volju građana na izborima.

“Ohrabreni posljednjim odlukama Christina Schmidta, a koje favoriziju jednu političku stranku HDZ, sada idu korak dalje ka pokušaju derogiranja temeljnog prava građana da biraju i izaberu u skladu sa važećim Ustavom i Izbornim zakonom”, naveli su iz DF-a.

Međutim, kako tvrde, zahtjev HDZ-a sasvim je očekivan i logičan nakon što im je od strane visokog predstavnika isporučen Dom naroda.

“Sutra će tražiti teritorijalnu reorganizaciju (treći entitet), a nakon nje i raspad države Bosne i Hercegovine. Sada apetitima koji nastoje da razbiju Bosnu i Hercegovinu više nema kraja”, dodaju.

Iz DF-a navode kako je sve ovo sada posljedica nevjerovatnog uzurpiranja izbornog procesa u toku izborne noći i prevare građana u ulozi glasača od strane Christiana Schmidta.