Home Novosti BiH Dodik najavio početak formiranja vlasti u RS-u i otkrio ciljeve na koje...

Dodik najavio početak formiranja vlasti u RS-u i otkrio ciljeve na koje će se fokusirati u budućnosti: Trebamo li se zabrinuti?

Želim da jačamo odnose s našim prijateljima u regiji i svijetu i da realizujemo projekte koje smo ranije definisali kao strateški značajne, rekao je Dodik

Milorad Dodik, član Predsjedništva Bosne i Hercegovine, izjavio je kako će početak formiranja vlasti u Republici Srpskoj početi u utorak, piše “Oslobođenje”.

– Formiranje vlasti na osnovu izbornih rezultata u Republici Srpskoj počinje u utorak održavanjem konstitutivne sjednice Narodne skupštine, na kojoj ću položiti zakletvu kao predsjednik Republike, rekao je Dodik.

Ističe kako je cilj što brže napraviti stabilnu vlast.

– Već narednih dana planiram da organizujem sastanke s predstavnicima parlamentarnih političkih partija, od kojih očekujem da se izjasne da li žele biti dio široke koalicije kako bismo obezbijedili dvotrećinsku većinu u Narodnoj skupštini. Naš cilj je brzo formiranje stabilne vlasti kako bismo nastavili da radimo na prioritetnim ekonomskim pitanjima koja nas opterećuju i koja zahtijevaju adekvatan odgovor institucija Srpske, kazao je on.

Kada je riječ o njegovim planovima, Dodik kaže da će se fokusirati na jačanje odnosa sa “prijateljima u regiji i svijetu”.

– Očekujem da se okupimo oko Republike Srpske i time pokažemo njenu snagu i da zajedno radimo na očuvanju nacionalnih interesa i stvaranju boljih uslova za život našeg naroda. Želim da jačamo odnose s našim prijateljima u regiji i svijetu i da realizujemo projekte koje smo ranije definisali kao strateški značajne. Na tome ću raditi u narednom periodu, poručio je Dodik.

S ozbirom da znamo ko su Dodikovi “prijatelji u svijetu i regiji” sa pravom možemo postaviti pitanje da li se cijela Bosna i Hercegovina, odnosno svi njeni građani, trebaju zabrinuti zbog ovakvih najava.