Home Novosti BiH DODIK: RS pokazuje da BiH nije dobro mjesto za nju…

DODIK: RS pokazuje da BiH nije dobro mjesto za nju…

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik najavio je podnošenje krivičnih prijava protiv članova Centralne izborne komisije BiH zbog neobjavljivanja preliminarnih rezultata…

– Ja sam pobjednik izbora za predsjednika Republike Srpske. SNSD je pobijedio na svim nivoima. Donijećemo izmjene Izbornog zakona Republike Srpske kako bi se organizacija izbora u RS-u vratila u nadležnost Republike Srpske.

Ovo je u petak u Banjoj Luci poručio predsjednik SNSD-a Milorad Dodik.

ČEKAJUĆI CIK

– Nije bilo organizovane krađe. To svi znaju. Šta je sa onim mjestima gdje sam dobio 170 glasova, a upisana mi je nula? To je poštenje? Kada su u CIK-u vidjeli da je pobijedio Dodik, nezakonito su vratili na ponovno prebrojavanje. Ne bude li preliminarnih rezultata kako zakon nalaže, podnijećemo krivične prijave protiv članova CIK-a, poručio je Dodik.

Miting smo organizovali zato što imamo informacije da CIK neće saopštiti rezultate u zakonskom roku, kazao je Dodik

Dodik je istakao da će koalicija predvođena SNSD-om organizovati proteste u Banjoj Luci u utorak, u 18 časova. On je dodao da na skupu vlasti u Banjoj Luci očekuje bar 25.000 ljudi, a ne “paradu i šaradu”.

– Prošetaćemo do Trga Krajine. Imaće svako priliku da vidi njihove i naše brojeve. Neću da učestvujem u podjelama u Republici Srpskoj. Bez obzira na osporavanje CIK-a kao zakonitog organa, sačekaćemo preliminarne rezultate. Miting smo organizovali zato što imamo informacije da oni neće saopštiti rezultate u zakonskom roku, kazao je Dodik.

Destabilizacija RS je, istakao je Dodik, pokušana tokom izborne noći proglašavanjem pobjede bez ikakvih razloga. Dodik je još jednom ponovio da “muslimanski faktor u Republici Srpskoj pokušava da osk*navi sve što je Republika Srpska”.

– Na mitingu treba da pokažemo našu sposobnost da se borimo za slobodne izbore u Republici Srpskoj. Ako to dovedu u pitanje, onda Republika Srpska nema pravo na slobodu izbora, a to povlači pravo na postojanje. Muslimani su našli partnere u opoziciji u RS-u, rekao je Dodik.

Dodik je poručio da Republika Srpska neće prihvatiti Zakon o imovini ako bi ga nametnuo visoki predstavnik Christian Schmidt

On je poručio da Republika Srpska neće prihvatiti Zakon o imovini ako bi ga nametnuo visoki predstavnik Christian Schmidt. Dodik je rekao da je imovina bez ikakve potrebe stavljena na dnevni red iako je riješena Dejtonskim sporazumom.

– Republika Srpska s pravom pokazuje da BiH nije dobro mjesto za nju. Odmah nakon formiranja vlasti sješćemo da razgovaramo. Imamo velike gubitke samo zbog toga što se nalazimo u BiH. Samo ono što je izričito Ustavom dato BiH – pripada BiH. Tamo nema imovine, nema SIPA, sudova, tužilaštava, vojske, obavještajne službe, kazao je Dodik.

OBEĆANJA, OBEĆANJA

Sjednica Narodne skupštine Republike Srpske na kojoj će biti usvojen rebalans budžeta RS-a za ovu godinu biće održana 26. novembra. Prvog novembra, dan prije isteka mandata parlamenta RS u ovom sazivu, biće održana još jedna sjednica na kojoj će biti usvojeni budžet i ekonomska politika Republike Srpske za sljedeću godinu.

– Time ćemo RS-u omogućiti da nastavi svoj razvojni put. Povećaćemo penzije do 15 odsto. Tako će biti i povećanje za boračke kategorije i invalidnine. Omogućićemo da se isplaćuje 750 KM roditeljima četvoro i više djece ako jedan roditelj ne radi. Biće i povećanje plate budžetskim korisnicima za pet odsto od 1. januara, obećao je Dodik.

(Oslobođenje)