Home Novosti BiH Dodik u problemima oko smjene Košarca: Šta ako umjesto njega dođe ovaj...

Dodik u problemima oko smjene Košarca: Šta ako umjesto njega dođe ovaj “izdajnik”

Milorad Dodik je za RTRS rekao i na koji će način SNSD sankcionisati Košarca, koji je grubo prekršio mjere zaštite od pandemije virusa korona.

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je da će ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara Staša Košarac biti razriješen te dužnosti čim budu dobijene garancije da Republika Srpska tom smjenom “neće pretrpjeti štetu”.

Dodik je za RTRS rekao i na koji će način SNSD sankcionisati Košarca, koji je grubo prekršio mjere zaštite od pandemije virusa korona.

Milorad Dodik
Milorad Dodik

“Politički, kao član SNSD-a neće moći da bude kandidovan niti da ima podršku ni na lokalnim ni opštim izborima. I tako smo locirali taj dio političke odgovornosti. A ovaj dio, ja moram biti siguran da Republika Srpska neće ostati deficitarna za kadar. Dakle, ako je moguće da istog časa razriješimo Košarca i dovedemo drugog koji je lojalan Republici Srpskoj, a da to nije Mirko Šarović koji se bavi samo izdajom, onda bi to i učinili, ali nismo sigurni da to može”, rekao je Dodik.