Home Novosti BiH “DODIKU NAJBOLJE DA SE POVUČE KAO BORIS JELJCIN”: Vukanović o dešavanjima u...

“DODIKU NAJBOLJE DA SE POVUČE KAO BORIS JELJCIN”: Vukanović o dešavanjima u Republici Srpskoj – “Vrijeme je da SNSD vlast…”

“… ode u prošlost.”

Nebojša Vukanović, poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske, komentarisao je posljednje događaje i izjave u kojima je učestvovao član Predsjedništva BiH, Milorad Dodik.

Kako kaže Vukanović, za Dodika bi najbolje bilo kada bi slijedio primjer Borisa Jeljcina i povukao se.

“Najbolje bi bilo za RS i srpski narod kada bi Milorad Dodik slijedio primjer Borisa Jeljcina, koji kada je doveo Rusiju na ivicu propasti, se povukao i predao vlast Vladimiru Putinu! I Republika Srpska je sada na ivici propasti i najracionalniji je potez koji bi Milorad Dodik mogao uraditi da se povuče iz svih sfera našeg političkog života”, rekao je narodni poslanik Nebojša Vukanović.

On naglašava da je svaki dan pod ovom vlašću ravan propasti i vrijeme je da SNSD vlast ode u prošlost.

Kada je riječ o Dodikovom susretu sa novim visokim predstavnikom, Christianom Schmidtom, Vukanović ističe da je pitanje dana kada će se Dodik sresti sa njim.

“Možda bi se i narod u RS mogao „probuditi”, pa da se nakon toga Dodik povuče. Jer, 90% našeg naroda je nezadovoljno pa čak i dugogodišnji aktivisti SNSD-a odbijaju da potpišu najnoviju Dodikovu peticiju. Pitanje je dana kada će se Dodik sastati sa Schmidtom i tako demaskirati sebe i svoju politiku. Opozicija ovih dana nikako ne smije ići na taj zajednički sastanak sa njim i mora voditi razumnu i racionalnu politiku”, zaključuje Vukanović, piše Skener.info.