Home Novosti BiH DRAGAN ČAVIĆ SRLJA U PROPAST: „Sud i Tužilaštvo BiH postupcima protiv srpskog...

DRAGAN ČAVIĆ SRLJA U PROPAST: „Sud i Tužilaštvo BiH postupcima protiv srpskog naroda i njegovih predstavnika rade protiv…“

-Ovo nije pitanje koje se tiče političkih stranaka, već nacionalno pitanje, kazao je Čavić.

Bivši predsjednik bh. entiteta Republika Srpska i žestoki kritičar režima Milorada Dodika, a danas Dodikov saveznik, Dragan Čavić, rekao je da „Sud i Tužilaštvo BiH postupcima protiv srpskog naroda i njegovih predstavnika rade protiv sebe i umjesto da provode pravdu, provode nepravdu“.

-Predsjednik Republike Srpske ima zakonsku i ustavnu obavezu da potpiše ono što usvoji Narodna skupština, a u slučaju da nije potpisao ukaze, prekršio bi Ustav, branio je Čavić nekadašnjeg političkog rivala.

-Christian Schmidt je nelegitimno, nelegalno i nedemokratski preuzeo tri grane vlasti – zakonodavnu, izvrnu i sudsku, on nameće zakone, provodi zakonodavnu ulogu i negira nadležnosti.

Ovaj unitaristički pokušaj doživjet će poraz, kao i svaki do sada, kazao je Čavić.

On je naveo da apsolutno podržava odluke predsjednika i Narodne skupštine RS-a, poručivši da je to jedini ispravni način da se stane u kraj nametanjima nedopustivim za 21. vijek.

-Ovo nije pitanje koje se tiče političkih stranaka, već nacionalno pitanje, kazao je Čavić, kojeg je Dodik za odanost nagradio pozicijom direktora javnog preduzeća Elektrokrajina.

Previous articleHAOS NA DRUŠTVENIM MREŽAMA: Nebojša Krstić ide do kraja –„ Dodik nije političar, on je ruski dron kojim se gađa Srbija…“
Next articleNakon što je ispraćena Nizama: Danas ukop oca i sina Onder u Gradačcu
Portal zaSrebrenicu.ba je nazavisno-informativni koji ima za cilj promociju Srebrenice i dešavanja na području opštine.