Home Novosti BiH DRAGAN ČOVIĆ PONOVO UZBURKAO DUHOVE: Pogledajte šta je lider HDZ-a BiH rekao...

DRAGAN ČOVIĆ PONOVO UZBURKAO DUHOVE: Pogledajte šta je lider HDZ-a BiH rekao o izboru Željka Komšića, bošnjačkim političarima i odnosu s visokim predstavnikom…

Pored hvalospjeva voditelja na račun lidera HDZ-a BiH i laskanja, na koje Čović nije ostao imun, u jednosatnoj emisiji mogli smo vidjeti i čuti i nekoliko zanimljivih teza i pokušaja izvrtanja činjenica.

Lider HDZ-a Dragan Čović gostovao je u emisiji “U ime naroda” i poručio da je Mostar stolni hrvatski grad i da je hrvatski narod najjači u Bosni i Hercegovini, “bez obzira na njegov broj”. Dodao je i da u Mostaru “stoluju sve hrvatske institucije u BiH” i da se zbog toga niko ne treba ljutiti.

Poručio je i da Hrvatski narodni sabor pokrenut kada se uočilo da “druga dva naroda, ali i međunarodna zajednica, imaju potpuno drugačije ambicije od onoga što je u Dejtonu dogovoreno 1995. godine”.

No, pored hvalospjeva voditelja na račun lidera HDZ-a BiH i laskanja, na koje Čović nije ostao imun, u jednosatnoj emisiji mogli smo vidjeti i čuti i nekoliko zanimljivih teza i pokušaja izvrtanja činjenica.

Pogledajte šta je Čović kazao o izboru člana Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda, koje uporno zove hrvatskim članom Predsjedništva BiH, ali i odnosu sa visokim predstavnikom Christianom Schmidtom i zaslugama premijera Hrvatske Andreja Plenkovića.