Home Novosti BiH Dragan Mioković o huškačkom prilogu RTRS-a: Ne gledam to smetlje, “uvijek začinjeno...

Dragan Mioković o huškačkom prilogu RTRS-a: Ne gledam to smetlje, “uvijek začinjeno zlonamjernošću najprizemnije velikosrpštine”

Na tvit bivšeg policajca i svjedoka na suđenjima ratnim zločincima uslijedile su poruke upućene i Sanji Vlaisavljević koja je bila jedan od sagovornika u sramotnom prilogu Branke Kusmuk
RTRS je sinoć objavio huškački prilog koji je pun neskrivene mržnje prema Sarajevu i u kojem je navedeno kako u glavnom gradu BiH vlada ‘pandemija’ protjerivanja novogodišnjih obilježja i hrišćanskih vjerskih simbola”, da je tu ‘šovinizam sa primjesama fašizma buja’, ‘protjeruju se Djed Mraz i Božić’… izazvao je brojne reakcije. Jedna od njih je i ona Dragana Miokovića, penzionisanog policajca i svjedoka na haškim suđenjima ratnim zločincima.

Naime, u prilogu RTRS-a Branke Kusmuk “napadnuta” je i ‘gadljiva’ gradonačelnica, autorica je tendeciozno saopćila kako je “Sarajevo zaogrnuto hibridnom ideologijom građanštine”, a istinski “opsjednuto nakaradnim mrzilačkim devijacijama prema drugom i drugačijem…

Politolog Sanja Vlaisavljević, inače savjetnica za obrazovanje, nauku, kulturu i sport u Ministarstvu civilnih poslova BiH, kazala je za RTRS kako “ne postoji multietnički grad Sarajevo”.

– Imate svinjetinu koja je protjerana iz Sarajeva, imate Djeda Mraza koji je protjeran, a sada imate i svjetlosnu rasvjetu… imate sve što je odraz multikulture, a da je protjerano iz Sarajeva, zaključila je Vlaisavljević.

Na prilog je, kako smo objavili reagovao Emir Suljagić, direktor Memorijalnog centra Srebrenica, ali i ugledni sarajevski ljekar Dragan Stevanović, koji je “Sanju Vlaisavljević, rođenu Hasanbegović”, pozvao da je provoda po više restorana u Sarajevu gdje se “do mile volje može najesti svinjetine i napiti alkohola…”, a oglasio se i Dragan Mioković.

“Ne gledam to smetlje od programa, ali me napisano vrati u vrijeme kada sam morao biti profesionalno korektan u odnosu na bazično neznanje i neprofesionalnost, uvijek začinjeno zlonamjernošću najprizemnije velikosrpštine kojom je gđa Kusmuk zračila oduvijek”, napisao je Mioković na svom Twitter nalogu.

A onda su na njegovu objavu uslijedili komentari.

“Samo jako Tužilaštvo i Sud i žestoke kazne na klasične laži, a koje za posljedicu imaju zagađenje javnog prostora mržnjom može ovo spriječiti. Evo znam lično da u Sarajevu ima i svinjetine i Djed Mraza i Božića”, napisao je jedan pratitelj, a Mioković mu je odgovorio: “Naravno da ima. Ali od čega bi gđa Vlaisavlević dobila apanažu osim da govori neistine i o Božiću i o svinjetinu i o kićenju. Ali kultura dijaloga nalaže džentlmenu da sasluša – i lažljivicu”.

“Vlaisavljevićka živi na Breci, Sarajevo je napravilo, sve joj dalo, ona bez Sarajeva ne postoji! Do kada ćemo nagrađivati vlastite neprijatelje?!”, “Gđa Kusmuk se uvijek tako dubokoumno zna prosrat u svojim prilozima, to je čudo jedno. 99% joj gledalaca iz njene selendre nema pojma šta uopšte znače mislilačke bljuvotine koje ispovraća u program”, “Ja ne znam da ijedan drugi narod na svijetu može srat po hljebu koji jede ko mi Bosanci”, “Nisu milimetra odmakli od ratnog Đoge…”, samo su neki od komentara koji su uslijedili.