Home Novosti BiH DRAGAN STEVANOVIĆ “RAZMONTIRAO” NEISTINE SANJE VLAISAVLJEVIĆ: “Pozivam te u goste, provodat ću...

DRAGAN STEVANOVIĆ “RAZMONTIRAO” NEISTINE SANJE VLAISAVLJEVIĆ: “Pozivam te u goste, provodat ću te po više restorana u Sarajevu u kojima se do mile volje možeš najesti svinjetine i…”

Bujrum, poručio je na kraju Stevanović.

Sanja Vlaisavljević u ekstatičnom dodvoravanju mrziteljima i rušiteljima BiH zavapila je u prilogu RTRS-a kako su iz Sarajeva protjerani Djed Mraz, svinjetina i ukrasna rasvjeta, pri tome je dodala kako u priču o multietničkom Sarajevu vjeruju još samo stanovnici “Republike Sarajevo”. U samo jednoj rečenici Vlaisavljević je uspjela izreći tri neistine, a da se nije ni zacrvenila.

Na platou Marijin-Dvora, u kojeg je gledala dok je davala izjavu za huškački prilog RTRS-a, Vlaisavljević je mogla vidjeti i Djeda Mraza i njegove sanke i irvase i još puno toga. Vidjeli bi i gledaoci da je snimatelj samo okrenuo kameru za 180 stepeni. Međutim, to se “novinarki” Branki Kusmuk, koja je sve to također mogla vidjeti, očigledno nije uklapalo u koncepciju priloga.

Novogodišnju rasvjetu i Vlaisavljević i Kusmuk mogle su vidjeti samo da su prošetale kojih stotinjak metara, do glavnih gradskih ulica Maršala Tita i Ferhadije, a svinjetinu su mogle kupiti u svakoj iole većoj prodavnici u gradu. Ali vjerovatno obje to već znaju.

Upravo ove laži koje je izrekla Vlaisavljević, bile su povod za reagovanje uglednog sarajevskog doktora Dragana Stevanovića.

“Sanja Vlaisavljević rođ. Hasanbegović

Pozivam te u goste, provodaću te po više restorana u Sarajevu u kojima se do mile volje možeš najesti svinjetine i napiti alkohola.

Ako ti nije dovoljno evo zovem te za Novu godinu u svoj dom, u prisustvu mojih prijatelja Bošnjaka i Hrvata imaćeš na stolu što Ti duša poželi i čvarke i prave domaće slanine, sve kupljeno usred Sarajeva kojeg očito ne poznaješ u dušu.

Bujrum”, poručio je Stevanović.

(SB)