Home Novosti BiH Draško Stanivuković objavio ko je dojavio bombu u Gradsku skupštinu, policija ga...

Draško Stanivuković objavio ko je dojavio bombu u Gradsku skupštinu, policija ga pozvala na…

Službenici Policijske uprave Banjaluka izvršili su protivdiverzioni pregled zgrade banjalučke Gradske uprave i utvrđeno je da nema bezbjednosnih prijetnji, saopšteno je iz ove uprave.

Policijskoj upravi Banjaluka jutros u 8.28 časova je putem telefona prijavljeno da je u prostorijama Gradske uprave postavljena bomba.

Ubrzo se na društvenoj mreži X oglasio gradonačelnik Banje Luke Draško Stanivuković. On tvrdi da zna ko je objavio dojavu o bombi.

“Lažnu bombu u gradskoj upravi dojavili su Vlado Đajić i Ljubo Ninković!

Ovo je dokaz na šta su sve spremni kako bi zaustavili napredak Banja Luke. Onog trenutka kada su vidjeli da možemo održati sjednicu Skupštine i bez njih, odlučlili su se na ovaj monstruozan čin”, napisao je Stanivuković.

Zatim je dodao još jednu objavu:

“Pozivam ministra MUP-a i direktora policije da ispitaju ko je i sa koje adrese izvršio dojavu o lažnoj bombi kako bi sjednica Skupštine Grada bila prekinuta!

Ovo je mafijaški potpis predsjednika i dkrektora UKC-a Vlade Đajića! Prijetnje odbornicima i njihovim porodicama”, dodao je Stanivuković.

Draško Stanivuković je dobio telefonski poziv policije za saslušanje, a kako kaže, ne žele da kažu razlog.

Kako je naveo, njegovo zakonsko pravo jeste da zna razlog poziva, u protivnom, ističe, nije dužan da se odazove.

“Svi ovi pritisci neće nas pokolebati u namjeri da se borimo za našu Banju Luku!”, naveo je Stanivuković.

On je ranije danas pozvao ministra unutrašnjih poslova RS Sinišu Karana i direktora Policije RS Sinišu Kostreševića da ‘ispitaju ko je i sa koje adrese izvršio dojavu o lažnoj bombi kako bi sjednica Skupštine grada bila prekinuta’.