Home Novosti DRITAN ABAZOVIĆ U POTOČARIMA: “Danas se podsjećamo koliko smo loši bili…”

DRITAN ABAZOVIĆ U POTOČARIMA: “Danas se podsjećamo koliko smo loši bili…”

Abazović je na početku svog obraćanja rekao kako ga bijeli nišani u Potočarima sjećaju na to koliko su loši bili.

Premijer Crne Gore Dritan Abazović govorio je danas na komemoraciji u Potočarima navodeći kako i danas žive politike koje šire govor mržnje i negiraju genocid.

“11. jula 1995. je na ovom mjestu ubijeno čovječanstvo, ali je Bosna nastavila da živi. I danas 27 godina nakon toga i dalje na Balkanu živi duh mržnje, duh razdora, duh podjela, koji se na svu sreću ne manifestuje ratnim dešavanjima. Ovo je apel svima da moramo biti bolji”, kazao je Abazović.

Naglasio je da prošlost ne možemo promijeniti, samo budućnost.

“Ovi nišani bijeli mnogo svima govore. Genocid nije počinjen nad Bošnjacima, nego nad ljudima. Počinile su ga politike zla, politike smrti, politike prevara. Moramo zato da mijenjamo stvari. Ima dosta toga što možemo promijeniti bolje, da damo šansu pomirenju, pravdi i istini.

U ime Vlade Crne Gore upućujem najveći naklon svim žrtvama. Vjerujem da možemo samo zajedno da gradimo novu ljepšu budućost”, kazao je Dritan Abazović, premijer Crne Gore.

“Mi prošlost ne možemo da izmijenimo, ali možemo budućnost. Na nama je da biramo hoćemo li da živimo u balkanskoj međi ili da živimo bolje”, rekao je Abazović.

Abazović u Potočarima je i naveo kako nas ovi bijeli nišani trebaju stalno podsjećati na žrtve, da učimo iz grešaka, da damo šanse pomirenju i istini.

Abazović je na početku svog obraćanja rekao kako ga bijeli nišani u Potočarima sjećaju na to “koliko smo loši bili, da zaštitimo žrtve u Srebrenici”.

Previous articleDNO DNA: Čović Srebrenicu iskoristio za vlastitu promociju, ni ove godine neće doći u Potočare zbog…
Next articleErdoganova poruka pročitana u Potočarima: Osigurati budućnost BiH kao jake zemlje naš je dug prema šehidima
Portal zaSrebrenicu.ba je nazavisno-informativni koji ima za cilj promociju Srebrenice i dešavanja na području opštine.