Home Novosti BiH DRUŠTVENE MREŽE GORE: Dragan Mektić ljut na Aleksandra Vučića, panična reakcija Gorice...

DRUŠTVENE MREŽE GORE: Dragan Mektić ljut na Aleksandra Vučića, panična reakcija Gorice Dodik…

Bivši ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Dragan Mektić reagirao je nakon napisa u medijima kako je Miloradu Dodiku zabranjena kupovina stanova u beogradskom elitnom naselju.

Podsjetimo, vijest da Miloradu Dodiku nije dozvoljeno da kupi tri sprata jednog od objekata koji se grade u kompleksu “Beograd na vodi”, objavio je novinar Slobodan Vasković.

Dodik je, navodno, ostao šokiran kada mu je, početkom juna ove godine, saopćeno da ne može “kupiti ni kvadratni milimetar prostora” u tom kompleksu, a kamoli tri sprata, kako je namjeravao.

Objašnjenje koje je dobio na pitanje zbog čega mu se ne dozvoljava ulaganje, bilo je po njega još veće poniženje od zabrane kupovine tri sprata, čija cijena je najmanje desetak miliona evra.

Rečeno mu je da je “neopisivo i nepodnošljivo degutatno” da on sebi lično kupuje tri sprata u najelitnijem dijelu Beograda, dok Srbija, istovremeno, pomaže Republiku Srpsku brojnim donacijama – od medicinskih do finansijskih, otkrio je novinar Slobodan Vasković.

Na vijest je reagirao Dragan Mektić.

„E, zato se ja ljutim na predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, on daje pare u Republiku Srpsku i time pomaže Dodika a ovaj krade te iste pare i kupuje cijele spratove u objektima “Beograd na vodi”, umjesto da ovdje zajedno sa narodom ruši bagru“, poručio je Mektić.

Nije prošlo dugo, oglasila se i Gorica Dodik.

„2016. godine smo u Beogradu prodali dva stana na Zvezdari, a novac koji je legao na banku tata je podigao u kešu, jer su mu tako savjetovali iz banke, isti prijavio i na izlazu iz Srbije i na ulazu u BiH.

Za sve postoji dokumentacija. Naravno to nikoga nije zanimalo, jer čemu pisati istinu o porodici Dodik?! Novac je uplaćen za otplatu kredita za moj stan. Mektić nikada nije odgovarao za to“, poručila je Gorica Dodik.

Naravno, Gorica Dodik nije spomenula ni otkud njezinom ocu stanovi u Beogradu ni kako je došao do njih.

(SB)