Home Novosti STEVANDIĆ KLJUČA ZBOG ZAKONA O ZABRANI NEGIRANJA GENOCIDA: “Srbima se Srebrenica ne...

STEVANDIĆ KLJUČA ZBOG ZAKONA O ZABRANI NEGIRANJA GENOCIDA: “Srbima se Srebrenica ne može stavljati kao hipoteka”

…”Ali nikada kao danas nismo složni kao jedan da naše žrtve ne mogu da budu diskriminisane, preskočene i ponižene.”

Nenad Stevandić, šef Srpskog kluba u Predstavničkom domu Parlamenta Bosne i Hercegovine, izjavio je da zahtjevi bošnjačkih stranaka da visoki predstavnik Valentin Inzko nametne zakon o zabrani negiranja genocida ne može proći i da se Srbima ne može Srebrenica stavljati kao hipoteka.

“Oni su svjesni da je ove godine bio najveći skup u Bratuncu u posljednjih 15 godina i da se neće moći izbjegavati komemoracije i praviti da su suze jednih žrtava važnije od drugih”, rekao je Stevandić novinarima.

On je ocijenio da je samim tim “njihov bijes veći”.

“Mi pratimo način kako se to odvija i nikada niko od srpskih predstavnika iz Republike Srpske i Srbije nije propustio da oda pijetet žrtvama u Srebrenici. Ali nikada kao danas nismo složni kao jedan da naše žrtve ne mogu da budu diskriminisane, preskočene i ponižene”, rekao je Nenad Stevandić.

Prema njegovim riječima, na tu sramotu mora se upirati prstom u oko, i međunarodnim predstavnicima, i ljudima u Bosni i Hercegovini.

“Srpske žrtve su prve žrtve”, rekao je na kraju Stevandić, prenosi N1.

Previous articleBRUKA U BRISELU: Dodikovi kadrovi pobunili se protiv formiranja novih institucija na državnom nivou, predstavnici Evropske komisije ih upozorili da je to….
Next articleDRUŠTVENE MREŽE GORE: Dragan Mektić ljut na Aleksandra Vučića, panična reakcija Gorice Dodik…
Portal zaSrebrenicu.ba je nazavisno-informativni koji ima za cilj promociju Srebrenice i dešavanja na području opštine.