Home Novosti BiH Dunović Vulinu: ‘Da vam poručim, kao Srbin Srbinu, sa mnom ne možete...

Dunović Vulinu: ‘Da vam poručim, kao Srbin Srbinu, sa mnom ne možete podijeliti hljeb, a kamoli BiH… Zaboravite dječačke snove!’

Tužno je ko sve obavlja značajne funkcije u državnom vrhu Srbije – kazao je Dunović

Potpredsjednik Federacije Bosne i Hercegovine, Milan Dunović reagovao je na izjave Aleksandra Vulina, ministra unutrašnjih poslova Srbije:

„Vulinu nije jasno da Republika Srpska nije, i ne može biti, država. Bilda svoj ego objašnjavajući nam gdje može ili ne može da proslavi slavu, te podijeli hljeb. Sve su to, u najmanju ruku, neozbiljne priče, nedostojne nekoga ko se nalazi na ministarskoj poziciji u Srbiji. Zaista je zabrinjavajuće što sa pozicije ministra unutrašnjih poslova Srbije, Vulin danima upućuje opasne izjave spram Bosne i Hercegovine. Spominjanje „Srpskog sveta“ nije ništa drugo nego priča o „Velikoj Srbiji“, te se postavlja pitanje da li je dotični uopšte svjestan apsurdnosti svojih izjava i opasnosti koju one mogu prouzrokovati.

Omalovažavanje institucija Bosne i Hercegovine i predsjedavajućeg Predsjedništva BiH, gospodina Željka Komšića, pokušaj oživljavanja ideje „Velike Srbije“ i verbalizacija ličnih frustracija, nisu nešto što može biti na liniji dobrosusjedskih odnosa. Tužno je ko sve obavlja značajne funkcije u državnom vrhu Srbije.

Ministre Vulin, da vam poručim, onako, kao Srbin Srbinu:

Sa mnom ne možete podijeliti hljeb, a sigurno ni Bosnu i Hercegovinu. Zaboravite svoje dječačke snove i posvetite se poslu za koji vas građani Srbije plaćaju. Bosnu i Hercegovinu ostavite na miru!“ – poručio je potpredsjednik FBIH.

(DEPO PORTAL/mr)

Previous articleTAJNI PLAN VOŽDA IZ LAKTAŠA: Zbog ovoga će Dodik objediniti funkcije predsjednika RS-a i člana Predsjedništva BiH…
Next article“DEŠAVA SE SUDAR…”: Igor Crnadak otkrio detalje drame u RS-u i koja je uloga Dragana Lukača i MUP-a u tome? (VIDEO)
Portal zaSrebrenicu.ba je nazavisno-informativni koji ima za cilj promociju Srebrenice i dešavanja na području opštine.