Home Novosti BiH DURAKOVIĆ: KUKAVICE TUKU NOVINARE, NEKA PROBAJU UDARITI NA NAS

DURAKOVIĆ: KUKAVICE TUKU NOVINARE, NEKA PROBAJU UDARITI NA NAS

Ćamil Duraković

Lider Pokreta “Odgovor” Ćamil Duraković ocijenio je kukavičkim napad na novinara BN Televizije Vladimira Kovačevića. Duraković je naveo da je ovo direktna posljedica kontinuiranog kršenja medijskih sloboda u Republici Srpskoj.

“Pozivam kukavice koje udaraju na našu djecu, da se ‘muški’ suoče sa nama – liderima otpora u entitetu Republika Srpska, umjesto da kukavički šalju svoje plaćenike na vrijedne ljude čiji je posao izvještavati o događajima i raditi čestito svoj posao. Dosta ste tukli majke Srebrenice, nezavisne novinare i mlade aktiviste, pokušajte udariti na nas”, poručio je Duraković.

On u saopćenju navodi da su prvo zabranjivana okupljanja – počelo je u Prijedoru i Kravici, a završilo na Trgu Krajine u Banjoj Luci.

“Onda su napadali novinare, krenulo je od prijetnji onima koji su izvještvali o pravima povratnika, sada je nastavljeno prebijanjem novinara BN Televizije. Kako tretiraju povratnike prvog dana, tako tretiraju cijelu Republiku Srpsku narednog, mi smo mu lakmus papir – šta može proći nekažnjeno”, rekao je Duraković, saopćeno je iz Pokreta “Odgovor”.

(Bhrt.ba)