Home Novosti BiH DUŠANKA MAJKIĆ OTVORENO PRIJETI: „Nema podrške Zakonu o akcizama ako ne bude…“

DUŠANKA MAJKIĆ OTVORENO PRIJETI: „Nema podrške Zakonu o akcizama ako ne bude…“

Majkić tvrdi da je Prijedlog zakona o izmjenama Zakona o akcizama u BiH, koji je usvojen u prvom čitanju, najlošiji prijedlog koji je došao u parlament.

Zastupnica u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Dušanka Majkić (SNSD) najavila je ulaganje amandmana koji će, kako je rekla, unijeti red u Zakon o akcizama, čije usvajanje očekuje na posljednjoj sjednici ovog saziva.

Majkićeva je u programu RTRS-a rekla da Prijedlog zakona o izmjenama Zakona o akcizama u BiH, kojim se predviđa ukidanje akciza na naftne derivate na šest mjeseci, ima nekoliko statusnih grešaka.

– Da su normalne okolnosti ne bismo glasali za ovaj prijedlog, ali da ne bismo dovodili dalje u pitanje primjenu ovog zakona, glasali smo. Јa sam pripremila amandman i očekujem njegovo prihvatanje – rekla je ona.

Majkić tvrdi da je Prijedlog zakona o izmjenama Zakona o akcizama u BiH, koji je usvojen u prvom čitanju, najlošiji prijedlog koji je došao u parlament, dodajući da očekuje da će biti održana još jedna sjednica Doma naroda u ovom sazivu i da će njen amandman biti prihvaćen, jer će u suprotnom izostati podrška ovom zakonu.

Previous articleŠOKANTNE NAJAVE ZORNIĆ: „Plenković obmanuo Evropski parlament, snažno ćemo podupirati izbacivanje Hrvatske iz EU…“
Next articleMOSTARSKI MUFTIJA ZATRESAO HERCEGOVINU: Bošnjački politički predstavnici podanički šute…
Portal zaSrebrenicu.ba je nazavisno-informativni koji ima za cilj promociju Srebrenice i dešavanja na području opštine.