Home Novosti BiH Elvedin Pezić: Kada plivaju za časni krst ne smeta nikome, kada klanjaju...

Elvedin Pezić: Kada plivaju za časni krst ne smeta nikome, kada klanjaju namaz to je neprimjereno ponašanje

Jedan od najaktivnijih profila na društvenim mrežama je i Facebook stranica Elvedina Pezića.

Ponovo je Pezić komparirao dvije strane i komentarisao sljedeće:

Raspirivanje vjerske mržnje nije poželjno i osuđujemo svaki oblik vjerske netrpeljivosti.– Moj prijatelj i ja i sa više od dvadesetero djece otišli smo na zajednički izlet na Trebević. U 12 sati smo obavili podne-namaz na javnoj površini vodeći računa da nikome pri tome ne smetamo. Nakon namaza krenuli smo kući, a dva policijska službenika su nas presrela i počela legitimisati. Policijski službenici su izdvojili mene i mog prijatelja Semira Vatrića, profesora teologije.

Pitali smo zašto nas legitimišete, na šta smo dobili veoma iznanđujući i bezobrazan odgovor. Nepristojno ponašanje – Obavljanje namaza, kao što stoji i u prekršajnom nalogu koji ćemo prikazati. Jedan od policijskih službenika je rekao da je to na njihovoj teritoriji zabranjeno – naveo je Čavčić.

Ističući kako je u razgovoru policajcima rekao da te optužbe nemaju osnovu i uporište u zakonu i da je to narušavanje njihovih osnovnih ljudskih prava, Čavčić je naveo da su policajci kontaktirali komandira i kazali mu da im je naredio da pišu prekršajne naloge.