Home Novosti Emotivna poruka Sulejmanovića nakon pobjede: Mama, učinit ću te ponosnom, obećavam

Emotivna poruka Sulejmanovića nakon pobjede: Mama, učinit ću te ponosnom, obećavam

Košarkaška reprezentacija BiH u subotu je u Rigi pobijedila Grčku rezultatom 84:69, a najbolji pojedinac tog susreta Emir Sulejmanović oglasio se vrlo emotivnom porukom nakon meča.

Sulejmanović je protiv Grka odigrao fantastičan meč i sa 23 ubačena poena i 13 skokova bio najbolji pojedinac u bh. timu, a nakon meča na svojoj Facebook stranici objavio je vrlo emotivnu poruku upućenu majci.
“Mama, učinit ću te ponosnom, obećavam”, napisao je bh. reprezentativac.

Sulejmanović je uvršten u idealnu petorku 5. kola kvalifikacija za Eurobasket, a za njega možete glasati i kako bi bio proglašen najkorisnijim igračem (MVP) kola.

Teška životna priča našeg igrača od ranije je poznata bh. javnosti, a on je majku izgubio sa svega pet godina dok je sa ostatkom svoje porodice bio u izbjeglištvu u Finskoj.
“Bez majke je teško odrastati, ali i baviti se sportom. Najveća podrška i snaga bili su mi otac i brat. Bodrio sam se i mislima da trebam uspjeti kako bi se za Bosnu i Srebrenicu čulo po nekom poznatom košarkašku, a ne samo po ratu i genocidu nad Bošnjacima. Da se čuje i po nekim lijepim stvarima, da idemo naprijed“, govorio je Emir Sulejmanović ranije.

Emir Sulejmanović je rođen 13. jula 1995. godine, dva dana nakon pada Srebrenice, dok su srpske vojne i policijske snage izvršavale zločin genocida nad Bošnjacima.

(Klix.ba)

Previous articleBojkot uspio na 2 biračka mjesta / Munira Subašić došla kao posmatrač: Jedan mi je rekao moram glasati inače ću dobiti otkaz
Next articlePOSLJEDNJE INFORMACIJE IZ SREBRENICE I DOBOJA: Posljedice bojkota su jasno vidljive, značajno manji odziv glasača u Srebrenici
Portal zaSrebrenicu.ba je nazavisno-informativni koji ima za cilj promociju Srebrenice i dešavanja na području opštine.