Home Novosti BiH Enis Bešlagić nakon “sedam godina zabrane” ide živjeti u Bingu

Enis Bešlagić nakon “sedam godina zabrane” ide živjeti u Bingu

Glumac Enis Bešlagić kazao je za N1 kako je nakon “sedam godina zabrane rada i snimanja” dobio novi angažman u Bosni i Hercegovini. Tačnije, on je uspostavio saradnju sa najvećim domaćim trgovačkim lancem Bingom.

Bešlagić je otkrio kako od 4. juna ide živjeti u Bingu, u sarajevskoj opštini Novi Grad. O čemu se radi – pojasnio je…

“Uvijek je bila tema gdje živi Enis. Ne znaju ljudi da sam ja bio u zabrani sedam godina, da mi nisu dali da radim i snimam, a zaista sam živio u Sarajevu. Iz Binga su nazvali i pitali da radimo nešto zajedničko, rekao sam da, pa kažu jeste li bili kod nas u Shopping Cetru.

Pitali su me da li bi živio u njemu i kažem da bi. U početku sam mislio da je ludost, ali onda sam shvatio da je to genijalno”, kazao je popularni glumac.

Bešlagić je ispričao kako mu izgleda dom u Bingu.

“Napravili su mi kuću gdje je namještaj u Bingo City Centru u Novom Gradu. Imam dnevni boravak i baštu gdje mi dolaze gosti. Osim što sam tamo cijeli dan, družim se sa gostima, kupcima, imat ćemo nagradne igre, muzičke goste… od jutra do sutra, ispratim sve ljude i onda idem spavati.

Toliko je to luda ideja, toliko je to izazov. Meni je genijalno da kao javna osoba budem svim na izvolite. Ja i jesam takav. Bit ću sada sedam dana u Bingu i svi mogu doći. Narodski sam čovjek”, rekao je Bešlagić.

Dodao je da ga čeka veoma odgovoran posao, da mu radni dan traje od 6 ujutru do 22 sata. Sve što bude radio snimat će se i postavljati na kanale Binga kako bi zainteresovani mogli to gledati.

Plaća li kiriju?

“Tih sedam dana ne plaćam kiriju”, kazao je on, te istakako kako mu se ostvario dječački san da u 2 ujutru može šetati sam po shopping centru i radi šta hoće, ali…

“Kažem im ja- sad ste mi dali kada se moram paziti šta jedem. Do duše i WC mi je daleko”, ispričao je kroz smijeh popularni glumac.

Bešlagić je kazao da tokom tih sedam dana ne smije izaći iz Bingo City Centra jer je takav dogovor, a na pitanje kako će mu pasti odvojenost od porodice, odgovorio je kako mu žena i djece svakako idu kupovati u Bingo pa neka “dođu i vide babu”. Kazao je da se već priprema za 4. juni, ustaje u pola 6, te da je svjestan da ga čeka malo sna.

O angažmanima
“Završili smo sa Superparom, to se emituje još malo. Odmah nakon toga sam otišao raditi u Srbiji sa sinom Đorđa Balaševića. Film govori o jednom momku koji pokušava osigurati novac za plivački klub tako što se bori u ringu. Ja sma njegov menadžer koji ga vodi kroz te borbe. Zanimljiv lik, družio sam se sa MMA borcima. Uživao sma u snimanju filma. Idealno bi bilo da stignemo sa ovim filmom na Sarajevo Film Festival. Mislim da je dobar i zabavan, nema ovih teških tema”, kazao je.

Enis Bešlagić je govorio i o tragediji koja se desila u petak kada je nakon saobraćajne nesreće život izgubila doktorica Azra Spahić. Kazao je da je nakon što je saznao za ovu vijest prvo što mu je na um palo gdje mu je kćerka, koja je bila u izlasku.

Komentarisao i pogibiju Azre Spahić
“On je bila nedostupna i odmah sam imao šok kao roditelj. Imao sam ogroman gnjev. Taj gnjev se treba usmjeriti jer onda ima više štete nego koristi. Ja sam čovjek koji osuđuje djela, a ne ljude. Ne trebamo linčovati sad sve ljude zašto se to desilo. Kada kažemo “mi” sebe ne ubrajamo u krivce.

Mi sad ubiremo bodove svih ubistava (u Sarajevu). Kad sam se bunio bio sam sam. Gledam kolege u Srbiji kako imaju jedan drugog. Mi volimo osuđivati druge ljude, a kad ti kreneš da praviš promjene onda ti kažu to nije tvoj posao”, kazao je za N1, te je komentarisao mjere koje Vlada KS namjerava uvesti kao reakciju na saobraćajnu tragediju od petka.

“Ovo sad da se smanji brzina, to je nigdje veze. Pitanje je savjesti vozača. Smatram da je Tužilaštvo tu najveći problem. Policija uradi svoj posao, ali nema nikoga da to provede do kraja. Idoli našoj djeci su opasni, zeznuti likovi. Mi samo snimamo kriminal, sve je isto kao i u Srbiji. Imamo pola naših portala koje treba ukinuti zbog komentara na vijesti i govora mržnje. Svi ti muzički spotovi koji promovišu seks, drogu, alkohol… sad nam se sve to vraća. I onda se čudimo što je taj mali (Armin Berberović) tako uradio”, naveo je Bešlagić.

Na kraju gostovanja u Danu uživo na N1 pojasnio je izjavu kako je sedam godina bio na “crnoj listi”. Direktno je prozvao BH Telecom.

“Za sedam serija dati su milioni maraka i u svih sedam nema Enisa. Nemoguće je da u sedam serija nisam imao ni dan snimanja. Ja plaćam BH Telecom – to nije privatna, to je državna kompanija. Nemoguće da neko ko regionalno vrijedi da ne vrijedi domaće. Razlog je što sam bio buntovnik, sve je krenulo od Večernjakovog pečata, a ja nisam ni u političkim strankam, ni u upravnim odborima, niti imam bilo kakvo uhljebljenje. Ali uživam, jer imam slobodu. Govore Enis otišao, a ja nigdje nisam ni makao iz Sarajeva”, ispričao je.

I zato, kako je dodao, uživa radeći za Bingo i da reklamira centar koji je zaista kvalitetan i domaći.

“Meni prija da sam dio takve priče. Bingo zaista izgleda svjetski i ja se ne stidim da iza toga stojim”, rekao je Bešlagić naglašavajući kako mu je toliko lijepo što ponovo može raditi u Sarajevu.

Pogledajte gostovanje.